Foci

Dárdai vezetésével 35 év után elődöntős a Hertha

Másodosztályú ellenfél sem okozott gondot a Herthának.

Óriási lehetőség előtt állt a Dárdai Pál vezette Hertha BSC, ugyanis a másodosztályú 1. FC Heidenheim ellen juthatott be a Német Kupa elődöntőjébe. Nem kezdődött jól a mérkőzés a berliniek számára, egy szöglet után Arne Feick előzte meg a kapust, és a 10. percben előnyhöz juttatta a hazaiakat (1-0).

A kiegyenlített első félidőben sikerült fordítania a Herthának. A 14. percben Vedad Ibisevic elé került Mitchell Weiser csúsztatása, a bosnyák pedig nem hibázott a kapu közvetlen közeléből (1-1).

Hét perccel később ugyanaz a két ember hozta össze Dárdaiék vezető gólját, akkor Ibisevic egy beadás után lőtt kapásból a rövid sarokba (1-2).

A hóesésben rendezett mérkőzésen több lehetősége is volt az egyenlítésre a vendéglátónak, de az 58. percben egy kiváló egyéni alakítás mindent eldöntött. A japán Genki Haraguchi kapta meg a labdát a tizenhatosnál, majd befelé húzott, két védőt kicselezett és a bal alsóba bombázott (1-3).

A hajrában újra izgalmassá vált a mérkőzés, egy jogosan megítélt büntetőt Marc Schnatterer értékesített nyolc perccel a rendes játékidő vége előtt (2-3). A hátralévő percekben már megőrizte előnyét a fővárosi alakulat, így 1981 után ismét ott van az elődöntőben.

A négy között már ott van Kleinheisler László csapata a Werder Bremen, és a Borussia Dortmund.

Eredmény – Német Kupa, negyeddöntő

1. FC Heidenheim – Hertha BSC 2-3 (1-2)
Gólszerző: Feick (10.), Schnatterer (82. – büntetőből) illetve Ibisevic (14., 21.), Haraguchi (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik