Foci

EL: olyan történt Manchesterben, amire évek óta nem volt példa

A manchesteri rendőrség összesen öt szurkolót vett őrizetbe a United-Pool EL-nyolcaddöntő visszavágó (1-1) után. Az intézkedést az váltotta ki, hogy az Old Trafford Stadion keleti lelátójának felső részén néhány vendégdrukker – akik a hazai szurkolók között ültek – egy molinót feszített ki és emiatt verekedés tört ki.

A bunyó alatt az alsó karéjban ülő liverpooli szimpatizánsok “München, München” kiabálásba kezdtek, utalva az MU csapatának 1958-as repülőgép-szerencsétlenségére.

A manchesteri rendőrség pénteki bejelentése szerint az öt őrizetbe vétel mellett több “aggasztó incidens” ügyében folyik nyomozás a meccs után.

Az összecsapás nem volt előzmények nélküli, ugyanis az EL nyolcaddöntőjének múlt heti első találkozóján, Liverpoolban a manchesteri drukkerek a Liverpool számára fájó 1989-es hillsborough-i stadion-katasztrófáról kiabáltak rigmusokat. Érdekesség, hogy a manchesteri szimpatizánsok múlt csütörtöki sportszerűtlensége nem került bele a találkozó ellenőrének hivatalos jelentésébe, így az MU-t nem büntette ezért az UEFA.

A párharcot 3-1-es összesítéssel a Liverpool nyerte meg, miután a hazai pályán aratott 2-0-ás sikert követően Manchesterben 1-1-et ért el.

Az eset után a Manchester Unitedet és a Liverpoolt is megbüntetheti az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik