Foci

Egy mezcsere lenne a BL-nap legérdekesebb jelenete?

A Chelsea-PSG (1-2) kapcsán sokan egy félidei jelenet miatt háborognak.

A PSG sorozatban harmadszor küzdött a Chelsea-vel a BL kieséses szakaszában: 2014 tavaszán a londoniak léptek tovább a negyeddöntőből, tavaly pedig a PSG járt sikerrel a nyolcaddöntőben.

A párizsiaknál Zlatan Ibrahimovic gólpasszával és pályafutása 50. BL-góljával oroszlánrészt vállalt a szerdai győzelemből és a továbbjutásból. Ez is érdekes, de az angol média szerint az még inkább, hogy a Chelsea belga szélsője, Eden Hazard hogy merészelt mezt cserélni Angel di Mariával már a szünetben?

Az angolok azért ostorozzák Hazardot, mert a 2014/15-ös évad pazar játékához képest az elmúlt hónapokban csak árnyéka önmagának.

Láttam én is. Van ahol az a szokás, hogy nem a meccs végén, hanem a félidőben cserélnek mezt a játékosok, de ettől még nem kellett volna megtörténnie. De szerintem túl nagy feneket keríteni ennek az ügynek.

– fogalmazott Guus Hiddink, a Chelsea edzője a mérkőzést követően, majd kitért a csapatát “kivégző” Ibrahimovicra is.

Ibrahimovic évek óta bizonyítja, zseniális futballista. Igazi egyéniség, vezért a csapatában, amely ezt ki is tudja használni.

Laurent Blanc, a PSG vezetőedzője is a svéd óriást dícsérte:

Mindenki arra volt kíváncsi, hogy a BL-ben is tudja-e azt teljesítményt nyújtani, amit a francia bajnokságban. Megválaszolta kérdést. Mindkét belső védőt lefoglalta.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Chelsea – Paris Saint-Germain 1-2 (1-1)
Gólszerző: D. Costa (27.) ill. Rabiot (16.), Ibrahimovic (67.)
Továbbjutott: a PSG, kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel

A PSG és a Benfica előtt kedden a Real Madrid és a Wolfsburg jutott a negyeddöntőbe, az FC Barcelona-Arsenal, a Bayern München-Juventus, valamint az Atlético Madrid-PSV Eindhoven és a Manchester City-Dinamo Kijev párharcokban a jövő héten lesz a visszavágó.
A negyeddöntő sorsolását jövő pénteken tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik