Foci

Ibrahimovic: Még csak most melegszem be

Kedden este a Chelsea vendége lesz a Paris Saint-Germain a Stamford Bridge-n a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A párharc teljesen nyílt, az első meccset 2-1-re nyerte meg hazai környezetben a francia együttes.

A találkozót megelőzően Zlatan Ibrahimovic, a PSG támadója a mostani riválishoz hasonlította a klubját.

A projekt három évvel ezelőtt kezdődött. Minden tiszteletem a PSG múltjáé, de a klub akkor született, amikor a katari tulajdonosok megérkeztek. A Chelsea-nél tíz éve történt hasonló és nézzék meg, mi mindent értek el azóta a Bajnokok Ligájában –

– mondta a svéd klasszis, majd hozzáfűzte, véleménye szerint kivételes, ami a PSG-vel történt az elmúlt időszakban.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A klub sok jó játékost vásárolt és kiváló csapatot rakott össze. Ugyanakkor a tapasztalat sokat számít, időre van szükség mindenhez. Egyszer BL-győztesek lesznek – velem, vagy nélkülem. Én már része vagyok a klub történelmének egyénileg és csapatjátékosként is.

Ibrahimovic szerződése a szezon végén lejár a francia különítménnyel, de a gólvágó nem tett még le róla, hogy egyszer magasba emelje a BL-trófeát.

Még csak most melegszem be. Az életkor csak egy szám, fiatalnak érzem magam. Sosem voltak jobb statisztikáim, egyre érettebbé válok. Ha megnyerem, ha nem, a BL-győzelem nem tenne jobb labdarúgóvá. De boldoggá igen.

Laurent Blanc, a PSG vezetőedzője úgy véli, előreláthatatlan, mi fog történni szerda este.

Minden futballmeccsnek megvan a maga története. Mindent megteszünk, hogy továbbjussunk, akárcsak a Chelsea. Ugyanakkor úgy érzem, sokkal nehezebb meccs lesz, mint a tavalyi volt több okból is. De ha egy évvel ezelőtt megcsináltuk, ismét képesek lehetünk rá

– nyilatkozott optimistán a tréner.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Előnyben vagyunk, ami nagyon fontos. Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. Tudjuk, mire vagyunk képesek és ezt szeretnék megmutatni a pályán is.

Blanc végezetül szót ejtett Diego Costáról, a Chelsea sokat kritizált támadójáról is.

Costának két arca van: a játékos és az ember. Nagyon jó labdarúgó, egy csatár, aki gólokat szerez, folyamatosan mozgásban van. Szeretem őt. Tudjuk, milyen a magatartása. Szereti a párharcokat, a kontaktust, de ez része a játéknak. A játékosaim tudják, hogy nem szabad felvenni a provokációját, hidegfejűnek kell maradni, mert tavaly megfizettünk érte. 11 emberrel kell végig játszanunk a meccset.

A brazil fenegyereket természetes Guus Hiddink, az észak-londoniak trénere is védelmébe vette.

Nagyon büszke vagyok a teljesítményére. Igazi harcos a pályán a szó jó értelmében. Védem őt és bátorítom, mióta visszatértem a klubhoz. Nem a világ leggyengébb bajnokságában ontja a gólokat. A Premier League-ben egyre gyakrabban betalál december óta. Korábban problémái voltak a kapu előtt, ahogy mindenki másnak a csapatból. Remélem, sikerül európai szinten is bizonyítania.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A holland szakembert a folytatásban a szurkolók által sokat szidott Eden Hazardról faggatták az újságírók.

A párharc első meccsén komoly sérülésből tért vissza, ezért kellett lecserélnem. Nem kérhettük, hogy legyen fitt arra a rangadóra. Volt két-három olyan megmozdulása, ami a régi Hazardra emlékeztetett. Most már pár héttel előrébb járunk, most már megmutathatja és meg is kell mutatnia, mire képes éles szituációkban.

A várható kezdő tizenegyek:

 

Fotó: Le Parisien
Fotó: Le Parisien

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik