Foci

BL: Cristiano Ronaldo megcélozza a százat

A belga Gent és az AS Roma is vereséget szenvedett hazai pályán, így a visszavágón idegenben kellene megfordítania a párharcot.

Az olaszok a tízszeres BEK/BL-győztes Real Madridtól kaptak ki 2-0-ra, és mivel a spanyol sztárcsapatnak reálisan már csak a BL megnyerésére van esélye a mostani szezonban, így Tottiéknak az esélyük a továbbjutásra a nulla százalékhoz közelít.

A Real szombaton Cristiano Ronaldo négy találatával 7-1-re kiütötte a Celta Vigót, de a kétgólos előnye ellenére a Királyi Gárda és a portugál klasszis is minden bizonnyal kedden is ki akarja szolgálni a közönséget. CR7 az idei BL-szezonban eddig 12 gólnál jár, mindent egybevetve 90  góllal vezeti az örökranglistát. Szerintünk megcélozza a százat.

Eközben a Roma sem tétlenkedett, pénteken – többek között Mohamed Salah két góljával – 4-1-re verték a Fiorentinát a bajnokságban. Ha a két gólos hátrány nem lenne elég, Luciano Spaletti válltá más probléma is nyomja: több játékosára – Antonio Rüdiger, Radja Nainggolan, Daniele De Rossi – nem számíthat sérülés miatt.

A Gent Wolfsburgban lép pályára kedden, az első, belgiumi meccset a németek nyerték 3-2-re úgy, hogy már 3-0-ra is vezettek. Az előző idényben Bundesliga-ezüstérmes és Német Kupa-győztes Wolfsburg története során először kerülhet a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai kupasorozatban, s előnye, valamint formája alapján úgy tűnik, ebben a párharcban sem sok babár terem a vendégeknek. Ettől még nem adják fel.

Amikor 3-0-s hátrányban voltunk, mindenki azt gondolta, hogy a visszavágó már csak városnézés lesz számunkra. De köszönhetően a két gólunknak, újra meccsben vagyunk. Ha sikerül betalálnunk, onnantól kezdve már nagyon izgalmas lesz

– fogadkozott a kapus, Matz Sels.

Mindkét keddi találkozó 20.45 órakor kezdődik.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók, keddi és szerdai program:

kedd:
VfL Wolfsburg (német)-Gent (belga) 20.45 (3-2)
Real Madrid (spanyol)-AS Roma (olasz) 20.45 (2-0)

szerda:
Zenit (orosz)-Benfica (portugál) 18.00 (0-1)
Chelsea (angol) – Paris Saint-Germain (francia) 20.45 (1-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik