Foci

Ennyire gyatra BL-meccset rég nem láttunk

Egyenes kieséses szakaszban semmiképp. A PSV-Atlético Madrid mindent alulmúlt.

Divat szidni a magyar futballt, hogy így gyenge az NB1, meg úgy gyenge, oszt tessék, itt a világ legerősebb sorozata, elméletileg a legjobb 16 labdarúgó klubbal Európában és mégis képesek olyan gyatra mérkőzést játszani, mint amilyen a szerda esti PSV-Atlético Madrid volt.

Hogy más ne mondjunk, két hete az Újpest-Videoton (1-0) kenterbe verte Phillip Cocu és Diego Simeone csapatának produkcióját, ahol a nézők idegeit leginkább az borzolta fel, amikor a hazaiak támadóját, Gastón Pereirót második sárgával kiállította a játékvezető. Na ja, ha úgy lép pályára mindkét csapat, hogy a 0-0 tökéletes eredmény számukra, akkor nem is lehet mást várni…

Az Atléticótól egyébként sem számít másra az ember, mint szervezett védekezésből villámgyors ellentámadásokra, hiszen „matracosok” a legutóbbi 15 BL-meccsükből 11-szer megőrizték kapujukat a góltól. Immár 16/12 a mérlegük. Nem semmi, el kell ismerni, de mi ez utóbbiba speciel belealudtunk…

Ettől még mindkét edző rendkívül elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően. Cocu már a mérkőzés előtt is azt mondta, ha nem kapnak gólt otthon, akkor az remek alap a visszavágóra. Így azon sem csodálkozunk, hogy a meccs után egyedül kapusát, Jeroen Zoet emelte ki, aki a mérkőzés egyetlen komoly helyzeténél valóban nagyot hárított még az első félidőben.

Simeone agyba-főbe dicsérte a PSV-t mondván, ők kemény ellenfelek, és mindenekelőtt gyorsak. Éppen ezért boldogan megy haza, mert a fiúk keményen dolgoztak és ugyan most gólra nem futotta még 10 ember ellen sem, de ettől még nyugodt, mert hazai pályán náluk az esély a továbbjutásra.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések, eredmények:

Dinamo Kijev – Manchester City 1-3 (0-2)
Gólszerző: Buyalskyy (59.) illetve Agüero (15.), Silva (40.), Touré (90.)

PSV Eindhoven – Atlético Madrid 0-0
Kiállítva: Pereiro (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik