Foci

Kicsoda a Manchester United 18 éves hőse?

Wayne Rooney és Anthony Martial sérülése miatt Marcus Rashford kapott helyet a Manchester United kezdő tizenegyében a Midtylland elleni Európa Liga-visszavágón. És a fiatal csatár élni is tudott a lehetőségével, két góljával lényegében ő döntötte el a továbbjutást.

A múlt

Rasford a Fletcher Moss Junior focicsapatától került a vörös ördögökhöz, csakúgy mint korábban Wes Brown, Danny Welbeck és Ravel Morrison, vagy a jelenlegi keretből a 19 esztendős Cameron Borthwick-Jackson.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Névjegy – Marcus Rashford

Születési hely: Manchester

Születési idő: 1997. október 31.

Poszt: csatár

Mióta a klubnál: 2014. július 1.

A támadóért harcban állt a városi rivális Manchester City is, de Rashford 2014 nyarán a Unitedhez írt alá, és meghatározó tagja lett Paul McGuinness U18-as együttesének. A fiatalok számára kiírt Bajnokok Ligájában gólokkal hívta fel magára a figyelmet. A PSV Eindhoven ellen kétszer is eredményes volt, a Wolfsburgnak pedig büntetőből talált be.

Karácsony előtt a Leicester elleni, 6-1-es győzelem alkalmával megszerezte első gólját az U21-es különítményben is, ezt követően pedig rendre a felnőtt csapattal edzett.

Játékstílus

Rashford energikus támadó, életerős lövései vannak, bevethető a szélen és klasszikus ékként is. Pályafutása során számos látványos gólt szerzett már, és életveszélyes szabadrúgásokat is láthattak már tőle a szurkolók.

Bár született tehetség, így is hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt másfél évben.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Mit mondanak róla?

Nicky Butt, a United akadémiájának vezetője egyszerűen imádja őt.

Robbanékony, igazi talentum, de mindemellett kemény munkát is végez. Boldogok vagyunk a klubnál, hogy nálunk szerepel, ugyanis megvan benne a plusz, amivel mérkőzéseket tud eldönteni.

A vörös ördögök egykori középpályása irányította a PSV elleni ifi BL-meccsen a fiatalokat, ekkor lett igazán nagy rajongója Rashfordnak.

Az eindhoveni védők nem tudtak mit kezdeni Rashford gyorsaságával. Tudtuk, hogy nem a sok passzos játék lesz célravezető, hanem az indítások. Bejött az elképzelésünk és 3-0-ra győztünk is.

Ő lesz az új Cristiano Ronaldo? Idővel minden kiderül.

(via Metro)

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik