Foci

EL: 18 éves újonc duplázott a végén gálázó Unitedben

Kiesett a Napoli és Paulo Sousa együttese is.

A hét órakor kezdődő mérkőzésekkel nem korántsem ért véget a labdarúgó Európa Liga a csütörtöki napra. Az esti meccsdömping közül a leginkább várt összecsapás a Manchester United – Midtjylland találkozó volt. A dán együttes egy hete hazai pályán 2-1-re nyerni tudott, így előnyből várhatta a visszavágót.

Louis van Gaal 13 sérülttel “büszkélkedhetett”, amely gyorsan tizennégyre nőtt, ugyanis a bemelegítés során Anthony Martial. Kiesése miatt a mindössze 18 éves újonc, Marcus Rashford kapott lehetőséget. Vad II. István sípszavára kezdődött a mérkőzés, amelynek első gólját meglepetésre a Midtjylland szerzett vezetést. Az odavágón is betaláló Pione Sisto becsapta védőjét, majd a jobb alsó lőtt a 28. percben (0-1).

Sokáig nem örülhettek a dánok, négy perccel később Memphis Depay középre lőtt labdáját Nikolaj Bodurov a saját kapujába lőtte (1-1). Még a szünet előtt megfordíthatták volna a hazaiak, de Juan Mata tizenegyesét kivédte a kapus.

A fordulást követően maradt támadásban a United, a vezetést a 63. percben tudták megszerezni. A kényszerűségből a kezdőbe vezényelt Rashford passzolt a kapu közepébe Mata visszatett labdája után (2-1).

A 72. percben a magyar spori került a középpontba, amikor Jesse Lingard műesésénél jogosan nem ítélt büntetőt. Három perccel később megint Rashford érkezett, kísértetiesen hasonló gólt szerzett, mint 12 minutummal korábban (3-1). A hajrában a második tizenegyest belőtte a United, Mata után Ander Herrera nem hibázott (4-1). A legvégére szétesett a dán csapat, még a sokat kritizált Depay is gólt szerzett (5-1).

A Borussia Dortmund hazai pályán 2-0-ra nyert az FC Porto ellen, így kényelmes helyzetből várhatta a visszavágót. A párharc végleg a 23. percben dőlt el, akkor Iker Casillas előbb hatalmasat védett Marco Reus lövésénél, majd Pierre-Emerick Aubameyang ismétlése után a kapufáról lepattanó bepattant a lábáról.

Kiesett a sorozatból a Paulo Sousa irányította Fiorentina. Az olasz együttes hazai pályán előnyt szerzett (2-1), de az angol bajnokságban remeklő Tottenham kiharcolta a továbbjutást.

A címvédő Sevillának az is belefért, hogy a háromgólos odavágón aratott győzelem után kikapjon Norvégiában. A Baselnek nagyon sokat ért az idegenben lőtt két gól a St. Etienne ellen. Ugyanis a svájciak sokáig vezettek, de a francia gárda az utolsó percben egyenlített, de Luca Zuffi ráadásban szerzett találata hazai továbbjutást ért.

Búcsúzni kényszerült a sokak szerint a végső győzelemre is esélyes Napoli. Az olaszok egygólos hátrányból várhatták a visszavágót, de nem tudták legyőzni a Villarrealt, így kiestek. A spanyoloknál hihetetlen gólt lőtt Tomas Pina.

Eredmény – Európa Liga, a tizenhat közé jutásért, visszavágó

Manchester United – Midtjylland 5-1 (1-1)
Gólszerző: Bodurov (32. – öngól), Rashford (63., 75), Herrera (87. – büntetőből), Depay (90.) ill. Sisto (28.)
Kiállítva: Romer (89.)
Továbbjutott: a Manchester United, 6-3-as összesítéssel

Basel – St. Etienne 2-1 (1-0)
Gólszerző: Zuffi (15., 90+2.) ill. Sall (90.)
Kiállítva: Embolo (84.) ill. Eysseric (82.)
Továbbjutott: a Basel, 4-3-as összesítéssel

FC Porto – Borussia Dortmund 0-1 (0-1)
Gólszerző: Casillas (23. – öngól)
Továbbjutott: a Dortmund, 3-0-s összesítéssel

Molde – Sevilla 1-0 (1-0)
Gólszerző: Hestad (43.)
Továbbjutott: a Sevilla, 3-1-es összesítéssel

Napoli – Villarreal 1-1 (1-0)
Gólszerző: Hamsik (17.) ill. Pina (59.)
Továbbjutott: a Villarreal, 2-1-es összesítéssel

Olympiakos – Anderlecht 1-2 (1-0) – hosszabbítás után
Gólszerző: Fortounis (29. – büntetőből) ill. Acheampong (103., 112)
Továbbjutott: az Anderlecht, hosszabbítás után, 3-1-es összesítéssel

Tottenham – Fiorentina 3-0 (1-0)
Gólszerző: Mason (25.), Lamela (63.), G. Rodriguez (81. -öngól)
Továbbjutott: a Tottenham, 4-2-es összesítéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik