Foci

Csavard be, mint Mata

Louis van Gaal fiai a bajnokságban kikaptak a Sunderlandtől, az Európa Ligában csúfos vereséget szenvedtek a dán FC Midtjylland, de végre megfelelő szintű ellenféllel találkoztak.

Nem akarjuk lebecsülni az angol harmadosztályt, mert mégis csak az angol FA-kupáról van szó, ahol olykor nemhogy harmad, de negyed, ötödosztályú alakulatok késztetnek csúszásra-mászásra Premier League sztárokat, de azért a Shrewsbury Town-Manchester United mérkőzés mégis csak fix kettes, nem?

De. Ennek szellemében hozott akkora MU-fölényt az első félidő, hogy a hazaiak a vendégek tizenhatosát sem nagyon tudták megközelíteni az első félidőben. A nyomasztó fölény ennek ellenére csak a 37. percben érett szerencsés góllá jellemző módon a belső védő Chris Smalling révén (0-1).

A félidő végén Juan Mata emlékeztetett a nagy elődre, David Backhemre és úgy csavart szabadrúgásból a kapu bal alsó sarkába, hogy a kapus mozdulni sem tudott (0-2).

A második félidő 61. percében Jesse Lingard növelte háromra az előnyt (0-3), amivel végképp eldőlt, ami addig sem lehetett kérdéses, a Manchester United továbbjutott az FA-kupa negyeddöntőjébe. A március 12–13-i hétvégén az ellenfele a West HamUnited lesz.

FA-kupa nyolcaddöntő, eredmény:

Shrewsbury Town–Manchester United 0–3
(Gól: Smalling 37., Mata 45+2., Lingard 61.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Everton–Chelsea
Reading (II.)–Crystal Palace
Arsenal vagy Hull City (II.)–Watford
Manchester United–West Ham United
A mérkőzéseket a március 12–13-i hétvégén rendezik. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik