Foci

FA-kupa: a Chelsea kiütötte a City-fakót

Gálázva jutott a negyeddöntőbe Guus Hiddink együttese.

A sorolás után egyértelmű volt, hogy a Chelsea – Manchester City mérkőzés lesz az angol labdarúgó FA-kupa 5. fordulójának legnagyobb rangadója. Viszont a vendégek menedzsere, Manuel Pellegrini rendkívül tartalékos összeállításban küldte pályára csapatát.

A kezdőben hét U21-es játékot kapott helyet, név szerint Adarabioyo, M. García, A. García, Celina, Iheanacho és Faupala. Később lehetőséghez jutott Humphreys és Barker is. A Chelsea-ben gyakorlatilag a legjobb csapat lépett pályára.

A hazaiak mezőnyfölénye a 35. percben érett góllá, akkor Diego Costa fejelt a kapuba (1-0). Sokáig nem örülhetett Guus Hiddink együttese, két perccel később egy középre gurított labdát Azpilicueta rárúgta Faupala lábára a labdát, onnan pedig a kapuba pattant (1-1).

A fordulás után tíz perc sem telt el, már kettővel ment a Chelsea. Előbb Willian, majd Gary Cahill volt eredményes (3-1). A 66. percben a rengeteget kritizált Eden Hazard is gólt szerzett, a belga szabadrúgásból vette be Willy Cabellero kapuját (4-1). Az utolsó előtti percben Bertrand Traoré  fejelt egy gólt, amellyel kialakította a végeredményt (5-1).

A Chelsea nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, ugyanis Oscar kihagyott egy büntetőt, de Pedro és Traoré is eltalálta a kapufát. Győzelmével a bajnokság címvédő bejutott a negyeddöntőbe.


Eredmény – FA-kupa, 5. forduló

Chelsea – Manchester City 5-1 (1-1)
Gólszerző: Diego Costa (35.), Willian (48.), G. Cahill (53.), Hazard (66.), B. Traoré (89.), illetve Faupala (37.)

A negyeddöntő párosításai:
Reading – Crystal Palace
Everton – Chelsea
Arsenal vagy Hull City – Watford
Shrewsbury vagy Manchester United – West Ham United

Ajánlott videó

Olvasói sztorik