Foci

Leleplezték Lionel Messiék ördögi tervét

Vasárnap a Barcelona labdarúgócsapata hazai pályán ütötte ki 6-1-re a Celta Vigót a spanyol bajnokságban. Ezen a meccsen született az a számos vitát generáló gól is, amikor Lionel Messi legurította a labdát a tizenegyesnél Luis Suáreznek, a csatár pedig ezzel meglőtte harmadik találatát a mérkőzésen.

Amellett, hogy sokak szerint ez már az ellenfél megalázása volt, többen nem értették azt sem, miért nem végezte el a büntetőt maga az argentin, aki így már akkor meglőhette volna 300. bajnoki találatát.

Kedden még a nagy rivális Real Madrid játékosát, Cristiano Ronaldót is arról a gólról faggatták. A portugál csak annyit mondott, ő tudja miért tett így Messi, majd nem sokkal később sértődötten otthagyta az újságírókat.

A nagy összeesküvés

Szerdán este a Barca lejátszotta a klubvilágbajnokság miatt elhalasztott mérkőzését a Sporting Gijón ellen. Messi ezen meglőtte a 300. és a 301. bajnoki gólját, illetve betalált Suárez is, 3-1-re nyertek idegenben a gránátvörös-kékek. Az uruguayi ráadásul még büntetőt is lőhetett, de kihagyta.

Ez utóbbiból indultak ki a spanyol lapok, csütörtökön pedig már több újság is állítja: Messi gólkirályt akar faragni Suárezből (a Marca már a szerdai meccsbeszámolójában is feszegette a témát). A múltkor legurította neki a tizenegyesnél a labdát, megállás nélkül passzokkal tömi és szerdán is átengedte neki a büntetőlövést.

A spanyolok szerint ezt Cristiano Ronaldo is tudja, arra akart utalni kedden, hogy összefogtak ellene.

Ki is gyűjtötték egy videóba, hogy szerdán Messi mindig Suárezt kereste a labdával:

Ha mindez igaz, egyelőre jól működik Messiék terve, Suárez ugyanis 24 találatnál jár, amivel vezeti a góllövőlistát. Mögötte Ronaldo következik a sorban 21-gyel.

Verseny a Pichichi-trófeáért

 

1. Luis Suárez Barcelona 24 gól
2. Cristiano Ronaldo Real Madrid 21 gól
3. Karim Benzema Real Madrid 19 gól
4. Neymar Barcelona 17 gól
5. Borja Bastón Eibar 16 gól
6. Lionel Messi Barcelona 15 gól

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik