Foci

BL-nyitány némi homoszexuális felhanggal fűszerezve

Kedd este a Paris Saint-Germain és a Chelsea nyolcaddöntője a BL slágermeccse, de azon túl, hogy a formát tekintve egyértelműen a franciák az esélyesek, lenne itt egy-két más történet is.

A PSG és a Chelsea hozzászokhatott egymáshoz, lévén nem először sorsolják őket össze a BL egyenes kieséses szakaszába. A csapatok két éve a nyolc között találkoztak, s akkor az angol együttes idegenben szerzett góllal búcsúztatta a francia bajnokot, tavaly viszont – ugyancsak a nyolcaddöntőben – fordult a kocka, s a PSG diadalmaskodott, méghozzá a visszavágón hosszabbítás után kiharcolt 2-2-es döntetlennel.

A mostani szezonban mutatott formát nézve ezúttal egyértelműen a párizsiak számítanak favoritnak. A Chelsea őszi idénye pocsékra sikeredett, menesztették Mourinho edzőt, mostanában kezdenek Hiddink mester irányításával éledezni, ellentétben Zlatan Ibrahimovicék a francia a bajnokságban 35 meccse nem kaptak ki, s egészen a hétvégéig 16 meccses győzelmi szériát produkáltak minden sorozatot figyelembe véve.

Igen ám, de csak hogy ne legyen minden ennyire rózsaszín Párizsban, a napokban a PSG elefántcsontparti jobbhátvédje, Serge Aurier (képen fent) egy szurkolói élő videó chat alkalmával homoszexuálisnak nevezt a csapat edzőjét, a játékosként világ- és Európa-bajnokságot nyerő Laurent Blanc-t, mi több, azt is elújságolta a drukkereknek, hogy Blanc és Zlatan Ibrahimovic “orálisan szokták kielégíteni egymást”…

Aurier később nyilvánosan, videóüzenetben bocsánatot kért mindenkitől a poénért. Elmondása szerint nagyot hibázott és nagyon megbánta tettét, de ettől még a PSG a jobb bekket azonnal felfüggesztette, így ő biztosan nem léphet pályára kedd este.

Ahogy az angoloktól John Terry sem, igaz az ő távollétének hétköznapibb oka van. A 35 éves védő szombaton a Newcastle United ellen 5-1-re megnyert bajnokin rosszul ért földet egy fejpárbajt követően, így már az első félidő végén le kellett cserélni és egyelőre nem épült fel sérüléséből.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Benfica (portugál)-Zenit (orosz) 20.45
Paris Saint-Germain (francia)-Chelsea (angol) 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik