Foci

Mészáros Lőrinc lett az eszéki fociklub többségi tulajdonosa

Pénteken jelentették be Eszéken, hogy Mészáros Lőrinc személyében magyar többségi tulajdonosa lett a helyi focicsapatnak, írja Facebook-oldalán a FourFourTwo magyar kiadása. Az eseményen megjelent a korábbi kiváló horvát labdarúgó, a világbajnoki bronzérmes és vb-gólkirály Davor Suker is, aki a horvát szövetség elnöke, nem mellesleg az eszéki együttes korábbi játékosa. Egykori válogatott csapattársa, a felcsúti Puskás Akadémia jelenlegi vezetőedzője, Robert Jarni is tiszteletét tette a sajtótájékoztatón.

Az eszéki önkormányzat még tavaly novemberben jelentette be, hogy megválna a horvát első osztály utolsó előtti helyén álló csapatától, de nem nagyon akadt érdeklődő. Végül a Mészáros és Mészáros Kft.-től érkezett az egyetlen érvényes ajánlat, ami a hírek szerint négymillió forint körüli összeget takar.

Mészáros Lőrinc cégére száll a temérdek adósság, amelyet a klub az utóbbi időben felhalmozott. A felcsúti polgármesternek eszéki üzlettársa van Ivan Meštrović személyében (ő lesz az eszéki klubelnök), a Magyar Narancs korábban arról írt, hogy ők ketten több mint 90 százalékban válnak tulajdonossá. Állítólag egy háborús bűnös közvetítésével vették meg a focicsapatot.

Mészáros Lőrinc horvátul köszöntötte a mintegy kétszáz vendéget, majd elmondta, hogy Felcsúton maga is klubelnök és polgármester. A magyar üzletember erősítést, bennmaradást és az utánpótlásképzés fejlesztését ígérte a jelenleg a bajnokság utolsó előtti helyén álló, nagy múltú csapat szurkolóinak. Középtávú célként a stadionfelújítást, a nemzetközi kupaszereplést és a saját nevelésű játékosokból álló csapatot jelölte meg Mészáros Lőrinc. Ahogy fogalmazott:

ehhez az anyagi hátteret biztosítjuk, a szakmai hátteret helyben kell megteremteni.

Davor Suker köszöntőjében többek között beszélt a márciusi magyar-horvát válogatott meccsről és köszönetet mondott Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is a labdarúgás támogatásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik