Gazdaság

Kikosarazta a felcsúti polgármestert az eszéki focicsapat egyik tulajdonosa

Ha Mészáros Lőrinc nem fizet többet a klubért, akár kútba is eshet az üzlet.

Visszautasította Mészáros Lőrinc cégének vételi ajánlatát az eszéki focicsapat egyik tulajdonosa – írja az Origo horvát lapértesülésekre hivatkozva. A felcsúti polgármesternek 75 százalékos tulajdoni hányadra lenne szüksége a szabad döntéshozatalhoz, ehhez pedig meg kellene vennie az IPK mezőgazdasági kombinát 9,72 százalékos tulajdoni hányadát is. Csakhogy a csődeljárás alatt álló IPK hitelezői bejelentették, hogy nem tartják elégnek a felajánlott 6,4 millió forintnyi összeget, ezért új tendert írnak ki.

A klubban tulajdonrésze van a szintén csődben lévő helyi banknak és az eszéki vízműnek is. Ha ők is követik az IPK példáját és Mészáros sem fizet többet, az üzlet meghiúsulhat, az NK Osijek fociklub pedig megszűnik. Pedig a felcsúti polgármester már kölcsönt is adott a csapatnak a működésre.

Mészáros egyébként azt vállalta, hogy rendezi a klub nagyjából 780 millió forintnyi tartozását, legalább öt évig működteti az NK Osijeket és beszáll a stadion felújításába – emlékeztetnek. A Magyar Narancs egyébként nemrég arról írt, hogy a klub megvásárlásában egy horvát háborús bűnös is segítette Mészárosékat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik