Foci

Chelsea: megszerezték az egyik legtehetségesebb amerikait

Az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra, sajtóhírek szerint aprópénzért szerezte meg a Premier League címvédője.

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) címvédő, de az idei szezonban pocsékul szereplő Chelsea hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta Matt Miazgát, az amerikai futball egyik legnagyobb tehetségét. A középső védő posztján bevethető futballista négy és fél éves szerződést kötött új klubjával.

Az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra, de a mértékadó transfermarkt.de oldal szerint 4.6 millió euróért váltott csapatát. 20 éves kora ellenére Miazga már bemutatkozott az Egyesült Államok felnőtt válogatottjában. Az átigazolást megkönnyítette, hogy a futballista lengyel útlevéllel is rendelkezik, így EU-n belüli játékos, tehát nem volt szüksége munkavállalási engedélyre.

Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen világhírű klubhoz szerződhettem, mint a Chelsea. Elégedett vagyok azzal, hogy a világ legjobb bajnokságába, a Premier League-be kerültem. Alig várom, hogy megismerkedjek az új csapattársaimmal. A pályafutásom elején járok, sokat fejlődhetek még, és nagyon sokat tanulhatok a játékostársaimtól, akik a legjobbak közé tartoznak

– mondta a szerződéskötés után Miazga.

A védő szombat délután már ott volt az edzésen, akárcsak az újonnan igazolt Alexandre Pato. A Chelsea vasárnap délután a másodosztályú MK Dons otthonába látogat az FA-kupa negyedik fordulójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik