Foci

A Real Madrid még Bale szerződtetésekor is Ronaldo lelkivilágát óvta

Kiszivárgott, miben állapodott meg egymással a spanyol klub és a Tottenham még 2013 nyarán. Érdekes olvasmány.

2013-ban, a nyári transzferszezon végén robbantott a Real Madrid labdarúgócsapata, ekkor vették meg ugyanis a walesi válogatott Gareth Bale-t a Tottenham Hotspurtől. Bár a sajtóban mindenhol azt írták, hogy 100 millió euróba került a szélvészgyors játékos, akkor a két klub megegyezett abban, hogy 91 millió a hivatalos ár, amit nyilvánosságra is hozhatnak.

Az utóbbi napokban a Football Leaks nevű oldal ontja magából a focivilág legérdekesebb átigazolásainak részleteit, Bale is terítékre került. Az oldal nyilvánosságra hozott adatai szerint a walesi többe került, mint amit mondtak, a pontos ára

majdnem 101 millió euró (egészen pontosan 100 millió 759 ezer 418).

Jobb a békesség

A madridi AS és Marca is azt írja most – hogy a katalán Sportról és Mundo deportivoról ne is beszéljünk -, hogy a Real kozmetikázott Bale kivásárlási árával. Nem véletlenül tette mindezt, a klub csak azt akarta elérni, hogy Cristiano Ronaldo maradjon minden idők legdrágább játékosa, aki 2009-ben 96 millió euró ellenében hagyta ott a Manchester Unitedet a Real kedvéért.

A két játékos soha nem jött ki egymással, ez a ki legdrágább futballista kérdés csak olaj lett volna a tűzre.

A Tottenhamnek sem állt érdekében a teljes vásárlási ár nyilvánosságra hozása, mert olyan helyzetbe hozták volna magukat, hogy ők is csak drágábban vehetnek játékosokat. Bár azt azért meg kell jegyezni, hogy a 91 millió euró sem piskóta, ráadásul a londoniak egyelőre nem is váltották meg a világot, pedig ebből a pénzből jelentősen megerősíthették volna a csapatukat.

Bale szerződtetésekor két opció közül választhatott a Madrid (itt vannak a szerződések):

  • vagy egyben letesznek 87 milliót, így olcsóbban vihetik a walesit,
  • vagy két részletben, de akkor marad a majd 101 milliós ár.

A Madrid az utóbbit választotta.

Az első 24,9 milliós részlet tíz nappal az átigazolás után megérkezett, a másodiknak 2014 júliusáig kellett befutnia, az utolsónak, 21,1 milliónak 2015 közepéig. Ebből könnyedén kimatekozható, hogy a középső részlet 54,9 millió euróra rúgott.

A Tottenham akár vissza is vásárolhatja Bale-t, ha…

Létezik egy amolyan „forró drót” a két klub között. A Realnak azonnal értesítenie kell az angolokat, ha értékelhető vásárlási ajánlat érkezik Gareth Bale-ért. Onnantól számítva a Tottenhamnek 72 órája van arra, hogy a beérkezett ajánlattal azonos opciót tegyen. Ha ez idő alatt nem reagálnak a Madridnak vagy nem tesznek ajánlatot, elesnek attól a lehetőségtől, hogy visszaszerezzék a walesit.

Ez a klauzula 2019-ig érvényes.

A Tottenham fejesei a saját jó hírükre is vigyáztak, amikor megállapodtak a Real Madriddal, mivel még egy olyan kitételt is eszközöltek az átigazolási szerződésbe, hogy

Bale semmi rosszat nem mondhat előző klubjáról és annak vezetőiről nyilvános megszólalásaiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik