Pályán kívül

Mégis megveheti a horvát focicsapatot Orbán Viktor alapítványa

A város polgármestere kétmillió euró letétbe helyezéséről beszélt.

Tavaly november végén már beszámoltunk róla, hogy a felcsúti Puskás Akadémia száz százalékos tulajdonosa, a Puskás Kft. és az általa működtetett Utánpótlás Nevelésért Alapítvány megvásárolhatja a horvát első osztályú bajnokságban érdekelt NK Osijek együttesét.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által megálmodott alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke Mészáros Lőrinc, a gol.dnevnik.hr internetes oldal szerint vételi ajánlatot tett a klubért. A december végéig megadott időpontig csak egy ajánlat érkezett, méghozzá Mészárostól és az egyik eszéki üzletembertől, Ivan Mestrovictól közösen.

Az város polgármestere, Ivan Vrkic már kétmillió euró letétbe helyezéséről nyilatkozott. Szerinte ez is bizonyítja, hogy Mészárosék szándéka komolynak tűnik.

Mario Mahic, a klub szóvivője a következőt mondta:

Privatizáció nélkül nincs esély a túlélésre. Úgy értem, hogy nem az élvonalbeli labdarúgócsapatnak, hanem az eszéki klubnak.

A lap szerint a gárda adóssága hétmillió kuna (nagyjából 800 ezer euró), valamint további 17 millió kuna (körülbelül 1.95 millió euró) kifizetése válik esedékessé a jövő évben. A két klub szakmai vonalon már évek óta kapcsolatban áll egymással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik