Foci

Kizárták az utóbbi évek egyik legsikeresebb csapatát a bolgár bajnokságból

A Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFSZ) kizárta az élvonalból a Liteksz Lovecs csapatát, mert játékosai szombaton levonultak a pályáról.

A Levszki Szófia elleni rangadó 15. percében a vendég Liteksz emberhátrányba került, ennek ellenére öt perccel később megszerezte a vezetést. Amikor az első félidő hosszabbításában a játékvezető ismét felmutatta a piros lapot a vendégeknek, illetve tizenegyest ítélt a házigazdáknak,

Sztojcso Sztoilov sportigazgató tiltakozásul lehívta a játékosokat a pályáról, akik a szünet után nem is tértek vissza.

A BFSZ fegyelmi bizottságának elnöke, Jurij Kucsev úgy nyilatkozott, hogy a szabályok értelmében ez volt az egyetlen lehetőségük, amikor a szankcióról döntöttek. A klubot 20 ezer levás (3,2 millió forint) pénzbüntetéssel is sújtották. Fellebbezésre egy hét áll rendelkezésükre. Trifon Popov klubelnököt 15 ezer levára (2,4 millió forint) büntették, mert bevallotta, hogy ő utasította Sztoilovot, hívja le a labdarúgókat a pályáról.

A botrányos véget ért szombati meccs után a Liteksz vezetői kezdeményezték, hogy külföldi játékvezetők működjenek közre a szófiai csapatok elleni mérkőzéseiken, a címvédő Ludogorec pedig azzal fenyegetőzött, hogy visszalép a bajnokságtól, mert a bírók a riválisaikat támogatják.

A Liteksz az elmúlt két évtized egyik legsikeresebb bolgár klubja az ebben az időszakban nyert négy bajnoki címmel, a csapat ezen időszak alatt a hazai kupában is négyszer végzett az élen.

A félbeszakadt szombati találkozó három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a Levszki kapta. Húsz fordulót követően a tabellát a 38 pontos Ludogorec vezeti, a Levszki csupán rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre. A harmadik PFK Beroe Sztara Zagora 34, a Liteksz 33 pontot gyűjtött.

Arról egyelőre nem döntöttek, hogy a bajnokságból kizárt csapat folytathatja-e szereplését a Bolgár Kupában, amelyben már eljutott az elődöntőig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik