Foci

BL: lesz, akinél kivágja majd a biztosítékot a csoportkör álomcsapata

Az európai szövetség (UEFA) kedden a honlapján hozta nyilvánosságra a Bajnokok Ligája csoportköre során legjobb teljesítményt nyújtó játékosok névsorát. Ami első blikkre kapásból feltűnhet:

egyetlen játékos sem képviseli a címvédő FC Barcelonát.

Lionel Messi kihagyta a meccsek nagy részét sérülés miatt, ugyanakkor Neymar és Luis Suárez ketten együtt hét gólt hoztak össze (előbbi kettőt, utóbbi ötöt lőtt), a brazil három, az uruguayi két találatnál asszisztált. Ha nem is ketten cipelték be a hátukon a katalánokat az egyenes kieséses szakaszba, de elég nagy szerepük volt abban, hogy a Barca megnyerte a csoportját.

Az álomcsapatban szerepel a csoportkör góllövőlistájának élén végző portugál Cristiano Ronaldo, aki a Real Madrid színeiben 11-szer volt eredményes. Ez rekord a sorozat történetében, szóval nem meglepő az ő beválogatása. Rajta kívül Thomas Müller és Hulk kerültek be az álom támadótrióba, ők előzték meg a Barca duóját.

A kapuba a Paris Saint-Germain német légiósa, Kevin Trapp került, aki mindössze egy gólt kapott. Igaz, az emlékezetes találat volt, hiszen nagyot hibázott a Real Madrid védője, Nacho éles szögből leadott lövésénél, amely végül 1-0-s győzelmet jelentett a spanyolok számára.

Ezt az egy gólt kapta Trapp, de ennek elég nagy volt a visszhangja:

A BL-csoportkör álomcsapata

Trapp (Paris Saint-Germain) – Barzagli (Juventus), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Godin (Atlético Madrid), Alaba (Bayern München) – Kums (KAA Gent), Willian (Chelsea), Sterling (Manchester City) – Müller (Bayern München), Hulk (Zenit), Ronaldo (Real Madrid)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik