Foci

Doll elmondta, mi dühítette a derbin

Bár a Ferencváros számított a találkozó nagy esélyesének, a labdarúgó OTP Bank Liga listavezetője kikapott 1-0-ra az Újpesttől a szombati rangadón. Ez volt a zöld-fehérek első bajnoki veresége a Groupama Arénában. Thomas Doll, a hazaiak trénere megköszönte, hogy sokan kilátogattak a stadionba és csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy nem sikerült győzelemmel zárni az esztendőt.

Olyan ellenfél vert meg minket, amelyik éhesebb, harcosabb volt nálunk. Gratulálok az Újpestnek, megérdemelten nyertek. Már beszéltem a fiúkkal arról, hogy az Újpest nagyon jól játszott, agresszívek voltak a pályán, mi pedig nem nyertünk párharcokat. Tanulnunk kell az ilyen meccsekből, hiszen nemzetközileg is hasonlókra számíthatunk.

– idézi a fradi.hu Dollt, aki azt is elmondta, mi bosszantotta:

Nálunk túl sokan már kicsit a karácsonyra és a bepakolt bőröndjeikre gondoltak, ez dühített a meccs közben. De megköszöntem nekik a fantasztikus évet és a kiváló őszi idényt.

Végül ismét köszönetet mondott a szurkolóknak, ugyanakkor van, amit nem ért meg:

A meccsen olykor hallott füttyszót nem tudom megérteni, szerintem ezt egy ilyen nagyszerű év után nem érdemeltük meg.

Az összefoglaló:

Az újpestiek vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics érthetően majd kiugrott a bőréből örömében:

Kimondani is fantasztikus, megnyertük a derbit, egy fantasztikus, felejthetetlen mérkőzést játszottunk, amelyet valószínűleg sosem lehet majd kitörölni a derbik almanachjából. A játékosok, a stadion, a hangulat, és nem utolsó sorban a szurkolók mind olyan atmoszférát teremtettek, amely a derbit méltán emeli a magyar labdarúgás legrangosabb mérkőzésének szintjére

– mondta az ujpestfc.hu-nak, majd kicsit részletesebben beszélt csapata játékáról is:

Megérdemeltük a győzelmet, hisz mindig nehéz a Ferencváros ellen játszani, de most a jó teljesítmény mellé szerencse is párosult. A kulcs talán az volt a sikerhez, hogy már a középpályán sikerült megállítani a ferencvárosi akciókat, kikapcsoltuk Hajnalt, Gerát, nem tudtak üres területbe mozogni. Mi pedig vártuk a megfelelő pillanatot a gólszerzésre. Ez pedig meg is érkezett, türelmesen és fegyelmezetten játszottunk, amelynek meg lett a gyümölcse. Nálunk volt a labda, mi irányítottunk, ezért gratulálok minden játékosomnak, az egész stábnak, a csapatnak, ez nem csak egy pályán megnyert meccs, ez az egész Újpest győzelme. Gratulálok!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik