Élő Foci

Eb 2016: Megkaptuk Cristiano Ronaldót, Ausztria ellen kezdjük a tornát

Kisorsolták a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. Fortuna velünk volt.

Az 1972-es kontinenstorna után lesz ott ismét a labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Az immáron 24 csapatos Eb csoportjait szombaton, a párizsi Kongresszusi Palotában sorsolták ki.

Először az első kalapban lévő csapatokat húzták ki, majd következett a 4-es, a 3-as – ebben volt Magyarország is – és végül a 2-es kalap. Így alakultak ki a hat, egyenként négyes csoportok, ezekből az első és második helyezettek, valamint a négy legjobb harmadik jut majd tovább a nyolcaddöntőbe a franciaországi tornán.

Magyarország az F jelű négyesbe került, ahol Portugália, Ausztria és Izland lesz az ellenfele. Az osztrákok ellen kezdjük a tornát június 14-én, az izlandiak és a portugálok következnek majd a sorban.

A nyitómeccsen a házigazda franciák Romániával csapnak össze. A gallok megkapták még Svájcot és Albániát is.

Elnézve a kvartetteket, kijelenthető: kedvezett nekünk a sorsolás. A B csoport például Angliával, Oroszországgal és Walesszel kifejezetten érdekesnek tűnik, a C (német, ukrán, lengyel trió), a D (spanyol, horvát, cseh, török) vagy épp az E (belga, olasz, svéd, ír) is elég kemény diónak tűnik.

A szombati eseményen Bernd Storck mellett jelen volt többek között Csányi Sándor elnök és Vági Márton főtitkár is.

A csoportok:

A csoport: Franciaország, Svájc, Románia, Albánia

B csoport: Anglia, Oroszország, Szlovákia, Wales

C csoport: Németország, Ukrajna, Lengyelország, Észak-Írország

D csoport: Spanyolország, Horvátország, Csehország, Törökország

E csoport: Belgium, Olaszország, Svédország, Írország

F csoport: Portugália, Ausztria, Magyarország, Izland

A magyar csapat meccsei:

2016/06/14 18.00: Ausztria-Magyarország

2016/06/18 18.00: Izland-Magyarország

2016/06/22 18.00: Magyarország-Portugália

Készülhetünk Cristiano Ronaldóra!

Az F csoportba kerültünk! Portugália és Izland szerepel még ott!

Az Eb nyitómeccsét Franciaország és Románia játssza egymással. Úgy fest, a D csoport lesz a halálcsoport.

A negyedik kalapban szereplő együttesek is elkeltek

A franciák Albániát, az angolok Walest, a németek Észak-Írországot, a spanyolok Törökországot (a legerősebb csapatot a kalapból), a belgák Írországot, a portugálok pedig Izlandot kapták.

Most ismertetik a sorsolás a torna lebonyolításának menetét

Mindezt dallamos nevű Gianni Infantino tolmácsolásában. Olyan segítői lesznek a sorsolás közben, mint a német Oliver Bierhoff , a francia, a görög Angelosz Hariszteasz  és Antonin Panenka. Mindannyian győztes gólt szereztek Eb-döntőben.

Csányi visszavágna az északíreknek

Ezt az MLSZ-elnök az M4 kamerájának mondta korábban. Az Indexnek nyilatkozva Guzmics Richárd is az északíreket említett, ő azt mondta, rendezetlen számlánk van.

A drukkerek választhatják ki a magyar mezt

A magyar válogatott sportszergyártója szombaton bejelentette, hogy a szurkolók választhatják ki, milyen mezben lépjen pályára a csapat a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságon. A cég közleménye szerint a piros hazai és a fehér idegenbeli szerelést illetően egyaránt kétféle változat közül választhatnak a drukkerek, a megszokott, tradicionális színvilágba azonban nem nyúltak bele a tervezők. A klasszikus mezt egy innovatív, függőleges csíkokkal díszített verzióval versenyezteti meg az adidas.

A mezekre a nemzetisport.hu/magyarmez és a telesport.hu oldalon lehet szavazni jövő hét szerda éjfélig, az eredmény a két felület összesített szavazatai alapján születik majd meg. (Az előbbihez egyelőre nem találtunk működő linket, ha lesz, frissítem itt.)

Köszöntöm a Kedves olvasókat

Hamarosan kezdődik a sorsolás, mi már tűkön ülünk. Lent, kommentekben meg lehet vitatni a történéseket, hajrá!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik