Foci

Bréking: Benzemát kitiltották a válogatottból, kihagyhatja az Eb-t is

A Francia Labdarúgó Szövetség elnöke csütörtöki sajtótájékoztatón erősítette meg a hírt - írja a L'Équipe.

Noel Le Graet, az FFF feje beszédében úgy fogalmazott, hogy Karim Benzema mostantól nem válogatható be a nemzeti csapat keretébe.

Hozzáfűzte, a szövetség döntése érvényes a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra is, hacsak nem változik addig a Real Madrid támadójának az álláspontja.

A nyáron egy szexvideóval megzsarolt Mathieu Valbuena, Benzema válogatottbeli csapattársa november 27-én a támadó ellen vallott, s egyértelműen megvádolta a Real Madrid csatárát.

Benzemát november elején hallgatta ki, s vette őrizetbe a francia rendőrség, majd a versailles-i bíróság vád alá helyezte, és további nyomozást rendelt el ellene. A játékos egy éjszakát töltött őrizetben, s bár később visszatérhetett Madridba, de folyamatosan ellenőrzik, például nem kerülhet kapcsolatba Valbuenával, illetve az ügy további szereplőivel.

Az még mindig nem teljesen tisztázott, hogy a csatár pontosan milyen szerepet játszott a zsarolásban, de a nyomozók úgy vélik, Benzemát egy gyerekkori barátja vette rá arra, hogy közvetítőként lépjen fel s egyszersmind érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. Amennyiben a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes támadót bűnösnek találják és elítélik, öt év börtönbüntetést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik