Foci

Az MLSZ duplán büntette az Újpestet, a klub kitiltott nyolc drukkert

Kedden ismét ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága, az erről szóló cikk pedig így indul az mlsz.hu-n:

Az elmúlt időszakban örvendetesen visszaesett a nézőtéri rendbontások száma, visszaszorult a verbális agresszió, ezért a Fegyelmi Bizottságnak kevesebb esetben kellett szankcionálnia a csapatokat szurkolóik magatartása miatt.

Könnyen megeshet, hogy erre van némi ráhatása annak, hogy fordulók óta kongnak az ürességtől a stadionok. Persze ez csak egy tipp.

Azért így is volt kit megbüntetnie az MLSZ-nek. „A mostani fordulóban több csapat szurkolói is megfeledkeztek magukról, ezért klubjaikat pénzbüntetéssel sújtotta fegyelmi testület. A nem sportpályákra való, közfelháborodást vagy félelmet keltő, agresszív, rasszista, szexista vagy mások emberi méltóságát egyéb módon sértő megnyilvánulások továbbra sem tolerálhatóak a stadionokban, az ilyen rendbontásokat a jövőben is szigorúan ítéli meg a Fegyelmi Bizottság, ez a fajta szurkolói magatartás súlyos következményekkel járhat” – írták.

Ennek értelmében az Újpestet kétszer (a felcsúti, valamint a hazai, DVTK elleni meccs miatt) büntették, a liláknak összesen 350 ezer forintot kell befizetniük a szövetségi kasszába. A klub később a honlapján jelezte: az említett két bajnokin tapasztalt rendbontások miatt – a sporttörvényben biztosított jogkörében eljárva – kitiltott nyolc személyt.

A szankció az elkövetők szabálysértő magatartásnak súlyosságától függően egy, illetve két évre szól, és az Újpest FC által rendezett minden mérkőzésre és egyéb sportrendezvényekre érvényes.

A diósgyőri szurkolókat is megbotránkoztatónak találta az MLSZ, a borsodi klubot így 100 ezer forintra büntették, a Paks pedig a Ferencváros elleni összecsapás rendezését végezte el hiányosan, így a tolnaiak írásbeli megrovásban részesültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik