Foci

Ekéznek minket a norvégok, de Storckot dícsérik

"A magyar bajnokságot gyenge színvonal, fogadási csalások és alacsony nézőszám jellemzi."

A Norwich City 29 éves norvég válogatott középpályása, Alexander Tettey utánvg.no-n három norvég szakértő mondott velős véleményt a kettős magyar sikerrel záródó Eb-pótselejtező kapcsán. Nem dicsérnek minket. Tor-Kristian Karslen, az AS Monaco ügyvezetőjének a bevezetőnkben idézett mondatata egyenesen mellbevágó.

europress
Tor-Kristian Karslen nem kímélt minket Fotó: europress

Ráadásul ezen kívül hozzátette:

„A magyar játékosok többsége alacsony színvonalú bajnokságokban szerepel, klubjaik ritkán jutnak el a nemzetközi kupasorozatok csoportkörébe”.

Ugyan az NB1 színvonala szerintünk lassan, de biztosan emelkedik – talán ezt a tényt az is alátámasztja, hogy az elmúlt évekhez képest a franciaországi Eb-re kijutó válogatottban sokkal több itthon játszó labdarúgó kapott helyet, mint idegenlégiós -, de Karslen úr többi kijelentésével sajnos nem tudunk vitatkozni.

Hiszen a bundabotrány tárgyalása évek óta zajlik, a néző valóban ritka vendég az NB1-es mérkőzéseken, európai TOP-csapatban csak Bogdán Ádám játszik – pontosabban ül a liverpooli kispadon -, míg kupacsapataink augusztus derekára elvéreznek.

Karslen úr egyúttal nyilván a norvég válogatott teljesítményét húzza a miénk alá, szégyeníti meg a magyarok minősítésével saját játékosait, de kétségtelen, mondataival minket is visszarántott minket a földre.

Morten Langli, a VGTV szakértője magukat is lehúzta. Szerinte két gyenge csapat találkozott, ahol a magyaroktól csak néhány játékosnak – Dzsudzsák, Király, Gera – a neve cseng ismerősen a nemzetközi színtéren.

Roar Stokke edző, aki a Nardóval nyert 1994-ben bajnokságot, egyenesen Bernd Storck szövetségi kapitánynak  tulajdonítja a legnagyobb érdemet.

MTI
Bernd Storck edzői a pályafutása legnagyobb sikerét érte el, mondhatni, a Groupama Arénában emelkedett a legmagasabbra Fotó: MTI

“A magyar keret legismeretlenebb tagja Bernd Storck volt, akinek zseniális taktikai húzásaira senki sem számított. Remek közösséget, taktikát épített fel és a játékosok erőnléti állapota is kiváló volt. Nem lehet eleget dicsérni Storckot” – idézi a lap Stokke edzőt.

Mondjuk ezzel is vitatkoznánk, mert a kijutásra az esélyt Dárdai Pál teremtette meg az öt mérkőzésen szerzett tizenegy ponttal. Ellenben az elvitathatatlan, hogy Bernd Storck váratlan, mindenkit meglepő húzásaival a csoportkör után összerázta a görögök ellen szétcsúszni látszó válogatottat és elképesztő teljesítményt hozott ki a játékosokból Norvégia ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik