Foci

Volt, hogy ruhára sem futotta a pótselejtező magyar hősének

Ma is segíti a szüleit, nem felejti el, hogy honnan jött.

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön az újonc Kleinheisler László góljával 1-0-ra győzött Norvégiában az Eb-pótselejtező első mérkőzésén. Találatának köszönhetően a nemzeti csapat jó helyzetből várhatja a vasárnapi visszavágót.

A 21 éves futballista a szegénységből tört ki, Csobánkán a település szegénysorán nőtt fel – írja a Blikk. A klubcsapatában mellőzött labdarúgó így emlékezett vissza a gyermekkorára:

Semmi más nem érdekelt csak a labda, és az, hogy futballozhassak. Nekünk nem tellett szép ruhákra, az is előfordult, hogy lyukas volt a zoknim, de ez sem számított, csak legyen csukám, és a pályán rúghassam a bőrt. Apu az utolsó fillérjét is rám költötte, hogy focizhassak.

A fiatal labdarúgót Novák Dezső fedezte fel, neki is köszönhető, hogy a III. Kerületi TVE-nél kötött ki 2005-ben. Az edző a következőket mondta róla:

Laci bukdácsolt az iskolában, s égetnivalóan rossz kölyök volt, nehezen illeszkedett be. Csobánkán fedeztem fel, s rögtön láttam rajta, istenáldotta tehetség. Már egészen fiatalon lenyűgözött mindenkit azzal, hogy mindkét lábával ugyanúgy rúgta a labdát, és villámgyors volt.”

Az oslói hős nem felejti el, hogy honnan jött, segíti a szüleit. Hazaadja a pénzt, mert tudja, hogy mennyit tettek érte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik