Foci

BL: már megint tanultunk valamit a Bayerntől

Xabi Alonso megmutatta, hogyan nem szabad szögletet rúgni.

Ha azt állítottuk, hogy a szerda esti BL-selejtezők során – összes eredmény itt – elképesztő produkciót mutatott be a Barcelona kapusa Marc-André ter Stegen, akkor mit mondjunk Xabi Alonsóéra?

A Bayern középpályása olyat tett, amire szintén ritkán adatik példa, sarokrúgás közben izomból eltalálta a szögletzászlót. Még szerencse, hogy nem sérült bele. Mindez nem befolyásolta a münchenieket abban, hogy 5-1-re legyalulják az Arsenalt.

Ezen az apró, vicces jeleneten túl amúgy remek kis meccs volt a Bayer-Arsenal.

„Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé. Ha nyerünk az Olympiakosz ellen, akkor megnyerjük a csoportot is. Az első tíz percet leszámítva elégedett vagyoka látottakkal. Az első tíz percben és a második félidőben akadtak olykor gondjaink, ám előfordul az ilyen, ha folyamatosan teljes erőből támad egy csapat. Márpedig mi ilyenek vagyunk” – értékelt boldogan a németek spanyol edzője, Josep Guardiola.

Kollégája, Arséne Wenger az 5-1-es zakó után érthetően lehangoltabb volt. „Gratulálok a Bayernnek a teljesítményéért, viszont mi tettünk azért, hogy így játszhattak, mert meglehetősen rosszul védekeztünk. Ilyen futballal sehova sem jutunk! Nem tudok pozitívumot mondani a mai estével kapcsolatban csak annyi, ha a Bayern így játszik az Olympiakosz ellen is úgy akad még némi esélyünk a továbbjutásra” – mérgelődött az Arsenal francia menedzsere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik