Foci

Storck: Szeretnénk megelőzni az erőnléti problémákat

Külön edzésprogramot küldenek a labdarúgó-válogatott játékosainak az edzőtáborozás előtt.

Az UEFA vasárnapi sorsolásán kiderült, hogy Norvégia lesz a magyar válogatott ellenfele a novemberi Eb-pótselejtezőn. A mieink november 12-én idegenben kezdik a párharcot, majd három nappal később, a Groupama Arénában fogadják a skandinávokat. Hétfőn Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány sajtótájékoztatón beszélt a válogatott előtt álló feladatról.

Büszkék vagyunk arra, hogy a selejtező sorozat végeztével esélyünk nyílik arra, hogy két újabb mérkőzést játszhassunk az Eb-szereplés kivívásáért – fogalmazott a szakember. – Nagy lehetőség kapujában állunk, két esélyünk van arra, hogy elérjük a kitűzött célunkat, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy éljünk vele. Némi előnyt jelent számunkra, hogy idegenben kezdünk, és egy kinti jó eredménnyel itthon harcolhatjuk ki a továbbjutást. Eddig minden alkalommal számíthattunk a szurkolók segítségére, amikor igazán szükségünk volt rájuk, biztos vagyok benne, hogy most is mögöttünk állnak majd és támogatják a csapatot. Rövid időnk lesz a felkészülésre, ezért a játékosoknak már az edzőtáborozást megelőzően külön edzésprogramot küldünk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb állapotban kezdhessék meg az összetartást. A korábbi mérkőzéseinken adódtak erőnléti problémáink, ezt mindenképpen szeretnénk most megelőzni.

Az ellenfél fiatal átlagéletkorú keretében nincsenek sztárjátékosok, de Bernd Storck kiemelte: a legtöbb norvég futballista érdekelt az európai kupaporondon, ami jelzi, hogy ellenfelünk kellő nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik – számolt be az mlsz.hu.

A norvég válogatott fiatal kerettel rendelkezik, de ez nem jelenti azt, hogy tapasztalatlanok a játékosaik, ezt mutatja, hogy kilenc labdarúgójuk érdekelt az Európa Liga csoportkörében, hárman pedig a Bajnokok Ligájában szerepelnek csapatukkal – így a kapitány. – Ezzel együtt nincs semmi okunk, hogy tartsunk a norvég válogatottól, a célunk, hogy az első mérkőzésen olyan eredményt érjünk el, amivel esélyünk maradjon a továbbjutás hazai kiharcolására. A norvégok általában négy-négy-egy-egyes, kisebb csapatok ellen négy-négy-kettes felállást alkalmaznak, nagyon jó védelmük van, amit jól mutat, hogy egyedül Olaszországtól kaptak gólt hazai pályán. Szinte végig a csoportjuk második helyén álltak, az utolsó fordulóban, az olaszországi vereséggel csúsztak vissza a harmadik pozícióba, ami minden bizonnyal nagy csalódást jelentett számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik