Foci

Storck: A válogatott jelesre vizsgázott

bernd storck (Array)
bernd storck (Array)
A kapitány beszélt a pótselejtezőről, Bödéről és a szurkolókról is.

A Nemzeti Sport szombati számában terjedelmes interjút közölt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Bernd Storckkal. A szerintünk legfontosabb mondatokat ragadtuk ki a beszélgetésből.

Dárdai Pál nyári távozása után lépett elő a nemzeti csapat élére a német mester. Elmondta a fő cél az volt, hogy sikerüljön megtartani a harmadik helyet a csoportban. Mindig is ez volt a cél, nem több, és nem kevesebb. Fontos volt elérni, hogy a gárda ne térjen le a helyes útról. Nem volt egyszerű fenntartani a szintet, de a válogatott a remek csapatszellemnek köszönhetően jelesre vizsgázott.

Az U20-as válogatottal a júniusi világbajnokságon a nyolcaddöntőben búcsúzó szakember kiemelte, hogy fokozatosan igyekezett a saját elképzelései szerint felépíteni a válogatottat. A Feröer-szigetek elleni hazai győzelem során látott biztató jeleket. A merőszámok alapján ezen a találkozón játszottunk  legjobban, ugyanis több mint 670 alkalommal passzoltunk a 90 perc során.

Visszautasította azt a vádat, mely szerint hagyta magát befolyásolni Böde Dániel beválogatásakor. Szerinte a Fradi csatára megdolgozott a kerettagságért, végig bízott benne, amelyet az OTP Bank Liga góllövőlistájának vezetője duplával hálált meg.

A nemzeti csapat megmutatta, hogy nem csak védekezni tud. Olyan csapat vagyunk, amely szervezettségre és a fegyelmezettségre épít, de képes támadni is.

Storck elmondta még azt is, hogy ő egy percig sem hitt abban, hogy legjobb csoportharmadikként kijuthatunk az Eb-re, végig a pótselejtezőben gondolkozott. Kedd este, amikor a török és kazah győzelem után biztossá vált, hogy pótvizsgáznunk kell, több játékost is felhívott és elmondta nekik, hogy nem kell szomorkodniuk.

A vasárnapi sorsolást izgatottan várja, de nincs kívánsága, hogy Dánia, Norvégia, Írország vagy Szlovénia legyen az ellenfél novemberben. Az viszont szeretné, hogy idegenben kezdjük a párharcot és már ne az első játéknapon kelljen pályára lépnünk. Akkor ugyanis kevesebb idő maradna a felkészülésre.

A szurkolókra is kitért, véleménye szerint változtatni kell a szemléleten és a hozzáálláson, nem csak a múlttal kell foglalkozni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik