Foci

PL: Klopp bemutatkozik, Mourinho hattyúdala következhet

Két menedzser is debütál szombaton, a portugál mester az állásáért küzd.

A válogatott mérkőzések után ismét folytatódik az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) küzdelemsorozata. A 9. fordulóban két menedzser is bemutatkozik új csapatánál, míg egy nagy nevet lehet, hogy utoljára látunk jelenlegi csapata kispadján.

A forduló első összecsapásán a Liverpool új menedzsere, Jürgen Klopp mutatkozik be Angliában. Brendan Rodgers október 4-én távozott a ‘Pool kispadjáról az Everton elleni városi rangadón elért 1-1 után. A Mainz és a Borussia Dortmund egykori edzőjét néhány nappal később ki is nevezték.

Könnyebb első mérkőzést is el tudott volna képzelni, ugyanis a Tottenham otthonában egyik csapat sem lehet biztos a három pont megszerzésében. A válogatott meccsek miatt pedig sok ideje nem is volt a teljes kerettel gyakorolnia. Joe Gomez és Danny Ings a héten dőlt ki az egész szezonra, rájuk biztosan nem számíthat a gumiarcú mester.

A Sky Sports szakírója, Phil Thompson szerint Kloppo a 4-3-2-1-es hadrendben küldi pályára csapatát a White Hart Lane-en, méghozzá a Mignolet – Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno – Milner, Henderson, Can – Lallana, Coutinho – Sturridge kezdő tizeneggyel.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

A katasztrofálisan szereplő Chelsea hazai pályán látja vendégül az Aston Villa gárdáját. A bajnoki címvédő 16. helyen áll a tabellán, mindössze két meccset nyert meg. Amennyiben Jose Mourinho együttese nem győzi le a birminghami alakulatot, az Independent szerint megköszönhetik a munkáját. A lap tudni véli, hogy ebben az esetben Diego Simeone érkezhet a Stamford Bridge-re.

A portugál mester nem számíthat egyik kedvencére, Branislav Ivanovicra, aki a szerb válogatottban szedett össze sérülést. Visszatérhet viszont az Arsenal elleni mérkőzésen kiállított Diego Costa, a spanyol válogatott csatár letöltötte három mérkőzésre szóló eltiltását.

A Sunderland kispadján először foglal majd helyet Sam Allardyce, a West Ham együttesétől nyáron távozó szakember a West Bromwich Albion otthonában mutatkozik be. A Fekete Macskák eddig még nem nyertek mérkőzést az idényben, Big Sam irányításával talán rátérnek a helyes útra.

Premier League, 9. forduló

Szombat:
Tottenham – Liverpool 13.45
Chelsea – Aston Villa 16.00
Everton – Manchester United 16.00
Manchester City – Bournemouth 16.00
Crystal Palace – West Ham United 16.00
West Bromwich Albion – Sunderland 16.00
Southampton – Leicester City 16.00
Watford – Arsenal 18.30
Vasárnap:
Newcastle United – Norwich City 17.00
Hétfő:
Swansea City – Stoke City 21.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik