Foci

Anglia megcsinálta, hibátlan teljesítménnyel jutott ki az Eb-re

Tartalékos felállásban is simán verték Litvániát idegenben.

A mostani selejtezősorozatban már csak egyetlen csapatnak, az angol labdarúgó-válogatottnak volt meg rá az esélye, hogy százszázalékos mérleggel jusson ki az Európa-bajnokságra. Ehhez hétfőn Litvániában kellett nyerni a háromoroszlánosoknak, ezt a feladatot pedig sikerrel végre is hajtották.

Az első félidőben Barkley nyitotta a gólok sorát, majd nem sokkal később Arlauskis talált a saját kapujába. Ezzel lényegében el is dőlt a mérkőzés, nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A 62. percben még Oxlade-Chamberlain is beköszönt, hogy még simább legyen az angol győzelem.

Ezzel az angol válogatott a hatodik olyan csapat lett, amely hibátlan mérleggel jutott ki az Eb-re. Korábban ez csak a franciáknak (kétszer), a cseheknek, a németeknek és a spanyoloknak sikerült.

A csoport második helyét korábban bebiztosító Svájc minimális különbséggel nyert Észtországban egy 94. percben esett öngólnak köszönhetően (!), a pótselejtezőre készülő Szlovénia pedig nyögvenyelősen verte San Marinót.

Eredmények – Eb-selejtező, E csoport

Litvánia – Anglia 0-3 (0-2)

Észtország – Svájc 0-1 (0-0)

San Marino – Szlovénia 0-2 (0-0)

 

A csoport végeredménye: 1. (Eb-résztvevő) Anglia 30 pont, 2. (Eb-résztvevő) Svájc 21, 3. (pótselejtezős) Szlovénia 16, 4. Észtország 10, 5. Litvánia 10, 6. San Marino 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik