Foci sport

Három lőtt gól is kevés volt Athénban, bízhatunk a szerencsénkben

A magyar válogatott vereséget szenvedett a görögök vendégeként, miközben Románia három góllal győzte le Feröer-szigetek legjobbjait. Ezzel a csoport harmadik helyén zártuk a sorozatot, de még így is kijuthatunk az Európa-bajnokságra egyenes ágon.

Fontos, de nem sorsdöntő meccs előtt állt Bernd Storck szövetségi kapitány együttese, hisz az már a Feröer-szigetek elleni győzelem után biztossá vált, hogy legrosszabb esetben is a csoport harmadik helyén zárunk. A második helyre abban az esetben léphettünk volna előre, ha jobb eredményt értünk volna el a görögökkel szemben, mint Románia Feröer-szigeteken.

Részünkről rémálomszerűen kezdődött az összecsapás, Szatfilidisz egy remek támadás végén sakk-matt helyzetben bombázott Király Gábor hálójába.

Kellett egy rövid idő, mire magához tért válogatottunk, de a játékrész derekán már nálunk volt többet a labda, és Lovrencsics fejesével sikerült is egyenlíteni még a szünet előtt

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Tíz perccel a térfélcserét követően Dzsudzsák szöglete után csúszott meg a bőr középen, amit aztán Németh Krisztián kotort a vonal mögé közelről.

Sokáig nem örülhettünk ugyanakkor a vezetés megszerzésének,  Tahcidisz életerős bombájával szemben ugyanis a mieink hálóőrének nem volt ellenszere.

Negyed órával a rendes játékidő vége előtt a csereként beállt Kalmár remek cselek után gurított a teljesen üresen helyezkedő Németh Krisztiánhoz, a jó formába lévő támadó pedig kíméletlenül tüzelt a rövid felsőbe.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Már-már azt hihettük, hogy meglehet a válogatott első Görögországban aratott győzelme, három perccel később Mitroglu szerezte meg a harmadik hazai gólt, ezzel ismételten döntetlen állt az eredményjelzőn.

A hajrában aztán sikerült még egyszer bevenniük a magyar kaput a vendéglátóknak, Holebasz beadására Koné érkezett és stukkolt közelről Király szemei közé.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Ezzel egy időben Románia győzött Feröer-szigetek vendégeként, így akkor sem végezhettünk volna a csoport második helyén, ha mindhárom pontot begyűjtjük Athénban.

Eredmények – Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 10. fordulóGörögország-Magyarország 4-3 (1-1)
Pireusz, vezeti: Ivan Bebek (horvát)

 

Görögország: Karnezisz – Kiciu, Morasz, Papasztathopulosz (Tzanetopoulosz, 64.), Szatfilidisz (Holebasz, 35.) – Szamarisz, Tahcidisz – Mantalosz (Koné, 73.), Fortunisz, Pelkasz – Mitroglu. Szövetségi kapitány: Kosztasz Canasz

 

Magyarország: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Lovrencsics (Nikolics, 62.), Elek, Gera (Nagy Á., 71.), Dzsudzsák (Kalmár, 71.) – Böde, Németh K. Szövetségi kapitány: Bernd Storck

 

Gólszerző: Szatfilidisz (5.), Tahcidisz (57.), Mitroglu (79.), Koné (86.) illetve Lovrencsics (26.), Németh (54., 76.)

 

Sárga lap: Holebasz (43.), Morasz (44.) illetve Juhász (37.), Elek (42.), Németh (45+2.), Böde (77.), Fiola (89.)

 

Feröer-szigetek-Románia 0-3 (0-2)

Finnország-Észak-Írország 1-1 (0-1)

2. FÉLIDŐ

95. PERC: Lefújja a meccset a horvát, 4-3-as vereséggel zárja a sorozatot a magyar válogatott.

94. PERC: Majdnem összejött az egyenlítés, Kalmár veszélyes szabadrúgása után pattant a labda Fiola elé, aki azonban gyengén tüzelt kapura, Karnezisznek ez csemeg volt.

93. PERC: A románok meccsének vége közben, 0-3 lett.

90. PERC: Négy percet hosszabbít a spori.

89. PERC: Fiola késik el egy belépőnél, őt az ötödik magyar sárga lapos a találkozón.

86. PERC: GÓL! Holebasz pontos beadását Koné közelről védhetetlenül stukkolja a kapuba. 4-3.83. PERC: Románia már 3-0-ra vezet Feröeren, így biztosan ők végeznek a csoport második helyén.

79. PERC: GÓL! Mitroglou kapott bámulatos labdát társától, a százszázalékos ziccert pedig rutinból értékesítette. 3-3.

77. PERC: Bár a játékvezető hirtelen nem találta a zsebében a sárgát, felmutatja az Bödének.

76. PERC: GÓÓÓÓL! A csereként beállt Kalmár cselezte ki a fél török védelmet majd gurított a teljesen üresen álló Németh Krisztiánhoz, aki magabiztosan tüzelt a rövid felsőbe. 2-3.

73. PERC: Kihasználja utolsó cserelehetőségét Görögország is: Mantalosz posztján Koné folytatja.

71. PERC: Kettős csere a mieinknél, Dzsudzsák és Gera battyog le a gyepről, Nagy Ádám és Kalmár helyettesíti őket.

68. PERC: Németh emelt lágyan a tizenhatoson belülre, a lendületből érkező Elek pedig erőtlen fejelt a kapus kezébe.

67. PERC: Egy görög szögletnél kintről kanyarodott vissza a labda a játéktérre, Király jöhetett kirúgással.

64. PERC: Tzanetopoulosz áll be Papasztathopulosz helyére, Mitroglou veszi át a csapatkapitányi karszalagot.

62. PERC: Cserél Storck: Lovrencsics le, Nikolics be.

60. PERC: A görög válogatott erőt merített második találatából és most nyomás helyez a magyarokra.

57. PERC: GÓL! Tetszetős játék hazai részről, Tahcidisz életerős lövése pedig utat talál Király kapujába. 2-2.

54. PERC: GÓÓÓÓÓÓL! Dzsudzsák szögletébe tette bele a lábát egy magyar, a hosszún pedig Németh kotorta a hálóba a bőrt. 1-2.

52. PERC: Öt a három ellen vezethettük kapura a labdát, de Elek sajnos nem talált társat a 16-os vonalánál, Papasztathopulosz szerelte tanári mozdulattal.

50. PERC: Kis híján megint megszerezték a vezetést a görögök, de Fortunisz lövésénél a legjobb pillanatban érkezett Kádár és szögletre mentett.

49. PERC: Nem volt csere egyébként a szünetben egyik oldalon sem.

46. PERC: A játékosok szusszantak egyet, folytatódik a meccs.

1. FÉLIDŐ

45+3. PERC: Vége az első játékrésznek. Románia immár 2-0-ra vezet a feröeriek ellen, így alighanem elúszott a második helyünk a csoportban.

45+2. PERC: Németh is sárgát kap.

45+1. PERC: Kettő perc a ráadás.

45. PERC: Lovrencsics bombája zúgott el veszélyesen a felső léc felett.

44. PERC: Ezek a sárga lapok percei, Morasz akadályozott meg szabálytalanul egy magyar kontrát.

43. PERC: Holebaszt is lappal figyelmezteti a bíró, miután letörölte a spray-t a pályáról egy szabadrúgásnál.

42. PERC: Eleknek is felmutatja a sárga kártyát a horvát spori.

40. PERC: Ügyes körömpasszokkal játszották át a védelmünket a vendéglátók, de szerencsére a végén hiba csúszott a gépezetükbe.

37. PERC: Juhász sárgul be, így ha pótselejtezőt kell játszanunk, ő biztosan kihagyja az első meccset.35. PERC: Kényszerű csere a görögöknél: a gólszerző Szatfilidisz hagyta el a pályát, Holebasz váltja.

33. PERC: Újabb magyar helyzet, Dzsudzsák szögleténél Juhász érkezett és pördített lábbal  veszélyesen a kapu irányába, de sajnos az alapvonalon hagyta el a játékteret a laszti.

32. PERC: Vezetnek az északírek Finnországban.

31. PERC: Fortunisz végezhetett el két sarokrúgást a balról, de mindkettő elég gyatrára sikerült. Nem mintha ez baj lenne.

29. PERC: Tényleg nem egy világverő válogatottról beszélünk a görögök esetében, fél óra elteltével már mi játszunk mezőnyfölényben.

26. PERC: GÓÓÓÓÓL! Leandro tekert az ötös vonalára, ahol Lovrencsics érkezett és megelőzve bámészkodó védőjét a hosszú alsóba felejt. 1-1.

24. PERC: Most viszont mi adhatunk hálát az égieknek, Pelkasz egy remek csellel verte át Kádárt, de fölé vágta az ordító ziccert.

22. PERC: MI MARADT KI! Dzsudzsák bombája perdült fel egy védő lábán, Böde pedig hét méterről, senkitől sem zavartatva továbbította a kapu mellé a lasztit. Kár érte.

21. PERC: Lovrencsics próbálkozott beadással gyors egymásutánban kétszer is, de előbb blokkolták, aztán pontatlanul célzott.

19. PERC: Leandro kényszerítőzött Dzsudzsákkal a bal oldalon és ígéretes helyzetből tekerhetett volna a kapu elé, de les miatt már megállította az akciót a spori.

15. PERC: Jelen állás szerint mindegy mit játszunk Pireuszban, egészen addig, míg Románia vezet.

14. PERC: Samaris bólintott mellé a második görög szöglet után.

12. PERC: Kezd magára találni a magyar csapat a bekapott gól után, de eddig rendre hiba csúszott az utolsó átadásokba.

10. PERC: Böde lépett ki Dzsudzsák indításával majd birkózott egy görög bekkel, a játékvezető kifelé ítélt végül szabadrúgást.

6. PERC: Mindeközben Románia megszerezte a vezetést Feröer-szigeteken, Budescu talált be.

5. PERC: GÓL! Gyönyörűen játszották át védelmünket a görögök, a bepassz után pedig Szatfilidisz bombázott a kapunkba. 1-0.

2. PERC: Dzsudzsák beadását fejelik vissza a mezőnybe a hazai védők.

1. PERC: A görögök kezdték a találkozót. Amíg sem itt, sem a Feröer-Románia meccsen nincs gól, addig csoportharmadikok vagyunk.

Kong a stadion Pireuszban, becslésünk szerint tízezren se látogattak ki a találkozóra.

A kezdő tizenegyünk:

12140887_1111131198912013_2860793573242837237_o

ElőzetesBernd Storck együttese csütörtökön Böde Dániel duplájával győzte le Feröer-szigetek legjobbjait, így megtartotta reményét, hogy csoportmásodikként, vagy legjobb csoportharmadikként kvalifikáljon a kontinensviadalra.

Vasárnap este az a görög válogatott lesz az ellenfél, amely biztosan csoportutolsóként zárja a sorozatot és számára már tét nélküli az összecsapás.

A mieink abban az esetben biztosíthatják be már vasárnap az Eb-szereplést, ha jobb eredményt érnek el, mint a románok Feröeren.

Ha Románia kikap, akkor számunkra egy döntetlen is elég lehet, amennyiben ikszel, akkor győznünk el, de ha mindhárom pontot begyűjtik a fél-amatőr gárda ellen, akkor lényegtelen, milyen eredményt érünk el Görögországban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.