Foci

Három lőtt gól is kevés volt Athénban, bízhatunk a szerencsénkben

A magyar válogatott vereséget szenvedett a görögök vendégeként, miközben Románia három góllal győzte le Feröer-szigetek legjobbjait. Ezzel a csoport harmadik helyén zártuk a sorozatot, de még így is kijuthatunk az Európa-bajnokságra egyenes ágon.

Fontos, de nem sorsdöntő meccs előtt állt Bernd Storck szövetségi kapitány együttese, hisz az már a Feröer-szigetek elleni győzelem után biztossá vált, hogy legrosszabb esetben is a csoport harmadik helyén zárunk. A második helyre abban az esetben léphettünk volna előre, ha jobb eredményt értünk volna el a görögökkel szemben, mint Románia Feröer-szigeteken.

Részünkről rémálomszerűen kezdődött az összecsapás, Szatfilidisz egy remek támadás végén sakk-matt helyzetben bombázott Király Gábor hálójába.

Kellett egy rövid idő, mire magához tért válogatottunk, de a játékrész derekán már nálunk volt többet a labda, és Lovrencsics fejesével sikerült is egyenlíteni még a szünet előtt

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Tíz perccel a térfélcserét követően Dzsudzsák szöglete után csúszott meg a bőr középen, amit aztán Németh Krisztián kotort a vonal mögé közelről.

Sokáig nem örülhettünk ugyanakkor a vezetés megszerzésének,  Tahcidisz életerős bombájával szemben ugyanis a mieink hálóőrének nem volt ellenszere.

Negyed órával a rendes játékidő vége előtt a csereként beállt Kalmár remek cselek után gurított a teljesen üresen helyezkedő Németh Krisztiánhoz, a jó formába lévő támadó pedig kíméletlenül tüzelt a rövid felsőbe.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Már-már azt hihettük, hogy meglehet a válogatott első Görögországban aratott győzelme, három perccel később Mitroglu szerezte meg a harmadik hazai gólt, ezzel ismételten döntetlen állt az eredményjelzőn.

A hajrában aztán sikerült még egyszer bevenniük a magyar kaput a vendéglátóknak, Holebasz beadására Koné érkezett és stukkolt közelről Király szemei közé.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Ezzel egy időben Románia győzött Feröer-szigetek vendégeként, így akkor sem végezhettünk volna a csoport második helyén, ha mindhárom pontot begyűjtjük Athénban.

Eredmények – Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 10. fordulóGörögország-Magyarország 4-3 (1-1)
Pireusz, vezeti: Ivan Bebek (horvát)

 

Görögország: Karnezisz – Kiciu, Morasz, Papasztathopulosz (Tzanetopoulosz, 64.), Szatfilidisz (Holebasz, 35.) – Szamarisz, Tahcidisz – Mantalosz (Koné, 73.), Fortunisz, Pelkasz – Mitroglu. Szövetségi kapitány: Kosztasz Canasz

 

Magyarország: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Lovrencsics (Nikolics, 62.), Elek, Gera (Nagy Á., 71.), Dzsudzsák (Kalmár, 71.) – Böde, Németh K. Szövetségi kapitány: Bernd Storck

 

Gólszerző: Szatfilidisz (5.), Tahcidisz (57.), Mitroglu (79.), Koné (86.) illetve Lovrencsics (26.), Németh (54., 76.)

 

Sárga lap: Holebasz (43.), Morasz (44.) illetve Juhász (37.), Elek (42.), Németh (45+2.), Böde (77.), Fiola (89.)

 

Feröer-szigetek-Románia 0-3 (0-2)

Finnország-Észak-Írország 1-1 (0-1)

2. FÉLIDŐ

95. PERC: Lefújja a meccset a horvát, 4-3-as vereséggel zárja a sorozatot a magyar válogatott.

94. PERC: Majdnem összejött az egyenlítés, Kalmár veszélyes szabadrúgása után pattant a labda Fiola elé, aki azonban gyengén tüzelt kapura, Karnezisznek ez csemeg volt.

93. PERC: A románok meccsének vége közben, 0-3 lett.

90. PERC: Négy percet hosszabbít a spori.

89. PERC: Fiola késik el egy belépőnél, őt az ötödik magyar sárga lapos a találkozón.

86. PERC: GÓL! Holebasz pontos beadását Koné közelről védhetetlenül stukkolja a kapuba. 4-3.83. PERC: Románia már 3-0-ra vezet Feröeren, így biztosan ők végeznek a csoport második helyén.

79. PERC: GÓL! Mitroglou kapott bámulatos labdát társától, a százszázalékos ziccert pedig rutinból értékesítette. 3-3.

77. PERC: Bár a játékvezető hirtelen nem találta a zsebében a sárgát, felmutatja az Bödének.

76. PERC: GÓÓÓÓL! A csereként beállt Kalmár cselezte ki a fél török védelmet majd gurított a teljesen üresen álló Németh Krisztiánhoz, aki magabiztosan tüzelt a rövid felsőbe. 2-3.

73. PERC: Kihasználja utolsó cserelehetőségét Görögország is: Mantalosz posztján Koné folytatja.

71. PERC: Kettős csere a mieinknél, Dzsudzsák és Gera battyog le a gyepről, Nagy Ádám és Kalmár helyettesíti őket.

68. PERC: Németh emelt lágyan a tizenhatoson belülre, a lendületből érkező Elek pedig erőtlen fejelt a kapus kezébe.

67. PERC: Egy görög szögletnél kintről kanyarodott vissza a labda a játéktérre, Király jöhetett kirúgással.

64. PERC: Tzanetopoulosz áll be Papasztathopulosz helyére, Mitroglou veszi át a csapatkapitányi karszalagot.

62. PERC: Cserél Storck: Lovrencsics le, Nikolics be.

60. PERC: A görög válogatott erőt merített második találatából és most nyomás helyez a magyarokra.

57. PERC: GÓL! Tetszetős játék hazai részről, Tahcidisz életerős lövése pedig utat talál Király kapujába. 2-2.

54. PERC: GÓÓÓÓÓÓL! Dzsudzsák szögletébe tette bele a lábát egy magyar, a hosszún pedig Németh kotorta a hálóba a bőrt. 1-2.

52. PERC: Öt a három ellen vezethettük kapura a labdát, de Elek sajnos nem talált társat a 16-os vonalánál, Papasztathopulosz szerelte tanári mozdulattal.

50. PERC: Kis híján megint megszerezték a vezetést a görögök, de Fortunisz lövésénél a legjobb pillanatban érkezett Kádár és szögletre mentett.

49. PERC: Nem volt csere egyébként a szünetben egyik oldalon sem.

46. PERC: A játékosok szusszantak egyet, folytatódik a meccs.

1. FÉLIDŐ

45+3. PERC: Vége az első játékrésznek. Románia immár 2-0-ra vezet a feröeriek ellen, így alighanem elúszott a második helyünk a csoportban.

45+2. PERC: Németh is sárgát kap.

45+1. PERC: Kettő perc a ráadás.

45. PERC: Lovrencsics bombája zúgott el veszélyesen a felső léc felett.

44. PERC: Ezek a sárga lapok percei, Morasz akadályozott meg szabálytalanul egy magyar kontrát.

43. PERC: Holebaszt is lappal figyelmezteti a bíró, miután letörölte a spray-t a pályáról egy szabadrúgásnál.

42. PERC: Eleknek is felmutatja a sárga kártyát a horvát spori.

40. PERC: Ügyes körömpasszokkal játszották át a védelmünket a vendéglátók, de szerencsére a végén hiba csúszott a gépezetükbe.

37. PERC: Juhász sárgul be, így ha pótselejtezőt kell játszanunk, ő biztosan kihagyja az első meccset.35. PERC: Kényszerű csere a görögöknél: a gólszerző Szatfilidisz hagyta el a pályát, Holebasz váltja.

33. PERC: Újabb magyar helyzet, Dzsudzsák szögleténél Juhász érkezett és pördített lábbal  veszélyesen a kapu irányába, de sajnos az alapvonalon hagyta el a játékteret a laszti.

32. PERC: Vezetnek az északírek Finnországban.

31. PERC: Fortunisz végezhetett el két sarokrúgást a balról, de mindkettő elég gyatrára sikerült. Nem mintha ez baj lenne.

29. PERC: Tényleg nem egy világverő válogatottról beszélünk a görögök esetében, fél óra elteltével már mi játszunk mezőnyfölényben.

26. PERC: GÓÓÓÓÓL! Leandro tekert az ötös vonalára, ahol Lovrencsics érkezett és megelőzve bámészkodó védőjét a hosszú alsóba felejt. 1-1.

24. PERC: Most viszont mi adhatunk hálát az égieknek, Pelkasz egy remek csellel verte át Kádárt, de fölé vágta az ordító ziccert.

22. PERC: MI MARADT KI! Dzsudzsák bombája perdült fel egy védő lábán, Böde pedig hét méterről, senkitől sem zavartatva továbbította a kapu mellé a lasztit. Kár érte.

21. PERC: Lovrencsics próbálkozott beadással gyors egymásutánban kétszer is, de előbb blokkolták, aztán pontatlanul célzott.

19. PERC: Leandro kényszerítőzött Dzsudzsákkal a bal oldalon és ígéretes helyzetből tekerhetett volna a kapu elé, de les miatt már megállította az akciót a spori.

15. PERC: Jelen állás szerint mindegy mit játszunk Pireuszban, egészen addig, míg Románia vezet.

14. PERC: Samaris bólintott mellé a második görög szöglet után.

12. PERC: Kezd magára találni a magyar csapat a bekapott gól után, de eddig rendre hiba csúszott az utolsó átadásokba.

10. PERC: Böde lépett ki Dzsudzsák indításával majd birkózott egy görög bekkel, a játékvezető kifelé ítélt végül szabadrúgást.

6. PERC: Mindeközben Románia megszerezte a vezetést Feröer-szigeteken, Budescu talált be.

5. PERC: GÓL! Gyönyörűen játszották át védelmünket a görögök, a bepassz után pedig Szatfilidisz bombázott a kapunkba. 1-0.

2. PERC: Dzsudzsák beadását fejelik vissza a mezőnybe a hazai védők.

1. PERC: A görögök kezdték a találkozót. Amíg sem itt, sem a Feröer-Románia meccsen nincs gól, addig csoportharmadikok vagyunk.

Kong a stadion Pireuszban, becslésünk szerint tízezren se látogattak ki a találkozóra.

A kezdő tizenegyünk:

12140887_1111131198912013_2860793573242837237_o

ElőzetesBernd Storck együttese csütörtökön Böde Dániel duplájával győzte le Feröer-szigetek legjobbjait, így megtartotta reményét, hogy csoportmásodikként, vagy legjobb csoportharmadikként kvalifikáljon a kontinensviadalra.

Vasárnap este az a görög válogatott lesz az ellenfél, amely biztosan csoportutolsóként zárja a sorozatot és számára már tét nélküli az összecsapás.

A mieink abban az esetben biztosíthatják be már vasárnap az Eb-szereplést, ha jobb eredményt érnek el, mint a románok Feröeren.

Ha Románia kikap, akkor számunkra egy döntetlen is elég lehet, amennyiben ikszel, akkor győznünk el, de ha mindhárom pontot begyűjtik a fél-amatőr gárda ellen, akkor lényegtelen, milyen eredményt érünk el Görögországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik