Foci

Eljött a nagy nap, 43 év után kijuthatunk az Eb-re

Amennyiben harmadikok leszünk, két csoportra kell majd figyelnünk hétfőn és kedden.

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 18 órától a pireuszi Karaiszkakisz Stadionban lép pályára Eb-selejtezőn. A képletet már mindenki álmából felkeltve tudja, ugyanis ha mi több pontot szerzünk Görögországban, mint a románok Feröer-szigeteken, akkor 1972 után ismét ott lehetünk egy kontinenstornán.

Bernd Storck szövetségi kapitány a szombati sajtótájékoztatón elmondta, hogy támadó szellemű játékot vár a csapattól, de biztos benne, hogy a görögök is győzelemre játszanak majd.

Amennyiben vasárnap nem sikerül kijutnunk, akkor sem kell a kardunkba dőlni. A Feröer-szigetek elleni siker ugyanis már biztos pótselejtezőt jelent. Adott esetben viszont meglehet a legjobb harmadik hely is, amely automatikus franciaországi részvételt ér.

Ezt a listát jelenleg mi vezetjük, legkésőbb kedden eldől a sorsunk. Matekozzunk egy kicsit!

A C csoportban Szlovákia és Ukrajna azonos pontszámmal várja az utolsó kört. A szlovákok Luxemburgba utaznak, a papírforma szerint győzni fognak, amellyel tovább is mennek. Ukrajna hétfőn Spanyolországot fogadja, amennyiben győz akkor megelőz minket a listán. Ha a spanyolok nem kapnak ki, akkor szívességet tesznek nekünk.

Viszont ha a szlovákok csak egy pontot szereznek, Ukrajna viszont nyer, akkor északi szomszédaink lesznek a legjobb harmadikok.

Az A-jelű hatosban Törökország kedden Izlandot fogadja, ha nyer kijut és kiejti a hollandokat. Számunkra ez a csoport akkor lehet érdekes, amennyiben a törökök győzelme mellett Kazahsztán is győztesen hagyja el a pályát Lettországban.

Ebben az esetben a balti állam végez a csoport utolsó helyén, így a pontlevonások (a csoportutolsó elleni eredményt törlik) miatt a törökök lennének a legjobb harmadikok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik