Foci

Vigyázat, fülel a FARE!

Közvetlenül a magyar-feröeri meccs előtt, a helyszínen is lehet jegyet venni, de az MLSZ figyelmeztet, rendbontás esetén úszhat az Eb-részvétel.

Az utóbbi időben akkora volt az érdeklődés a magyar labdarúgó-válogatott fellépései iránt, hogy már napokkal a mérkőzés előtt rendre elővételben elkelt az összes jegy. A magyar-román előtt például egy nappal az árusítás megkezdése után sem lehetett belépőhöz jutni.

Így mindenképp ritkaság, hogy csütörtök este a Groupama Aréna 3-as kapujánál egy, a Groupama Aréna jegyirodájában négy pénztár is nyitva lesz, és várja a szurkolókat egészen a találkozó kezdetéig. A mérkőzés helyszínén már csak szurkolói kártyával lehet belépőket vásárolni.

A helyszíni árusítás oka nem az érdektelenség, hanem az, hogy az UEFA sokáig ült az első fokú Fegyelmi Bizottságának döntésén. A szervezet a magyar-románon történt három “cigányozás” miatt először kizárta a nézőket a soros találkozóról, majd három nappal ezelőtt felfüggesztette döntését, így azóta lehet újra belépőt vásárolni.

Az UEFA-szigor miatt az mlsz.hu újra felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a mérkőzés során sportszerűen biztassák a magyar válogatottat, tartózkodjanak a rasszista vagy másokat sértő megnyilvánulásoktól.

Emlékeztet arra, hogy az európai szövetség (UEFA) fegyelmi testülete még nem zárta le vizsgálatát a legutóbbi hazai Eb-selejtező kapcsán, ezért kiemelt mérkőzésként kezeli a találkozót. Azt már mi tesszük hozzá, ezek után a névtelenségbe burkolózó, de magyarul felettébb jól értő és feljelentgető FARE-munkatársak most is biztosan fülelnek majd a meccsen.

Újabb szurkolói rendzavarások esetén a válogatott következő tétmérkőzésére szinte bizonyosan zárt kapuk mögött kerül sor, emellett az európai szövetség akár pontlevonással is büntetheti a magyar válogatottat, ami miatt úszhat az esetleges Eb-részvétel…

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik