Foci

Dzsudzsák: “Az sem baj, ha végül egyetlen góllal nyerünk”

dzsudzsák balázs (Array)
dzsudzsák balázs (Array)
Mindenki tisztában van vele, hogy hatalmas lehetőség előtt állunk. A cél nem más, mint a győzelem.

Hétfőn sajtótájékoztatót tartott a magyar labdarúgó-válogatott, amely a csütörtöki Feröer-szigetek, valamint a vasárnapi Görögország elleni EB-selejtezőre készül. A délutáni edzést megelőző eseményen Bernd Storck szövetségi kapitány, valamint Dzsudzsák Balázs is részt vett.

A német mester elmondta, hogy Bosnjak Predrag sérülés miatt már az edzőtáborba sem tudott eljönni, valamint, hogy azok a játékosok, akik vasárnap még pályára léptek regenerációs edzésen vettek részt. Majd rátért a feröeri meccsre.

“Saját kezünkben van a sorsunk, ha nyerünk csütörtökön, biztosan az első három között végzünk, így legalább a play off-részvétel biztossá válik a csapat számára. A célunk természetesen a győzelem, de nem lesz könnyű dolgunk, mert zárt kapuk mögött, üres lelátók előtt lépünk pályára, ráadásul egy kifejezetten veszélyes rivális ellen. A feröeriek elképesztő fejlődésen mentek keresztül nagyon rövid idő alatt, mindent elmond az erejükről, hogy az idegenbeli mérkőzésünkön bár nyertünk, hatvan százalékban az ellenfél birtokolta a labdát. Jól ismerjük az ellenfelet, és a felkészülés során mindent megteszünk azért, hogy sikerrel vegyük az akadályt. A magyar válogatott megérdemelten áll a jelenlegi pozíciójában, keményen dolgoztak a játékosok az elmúlt egy évben, főképp védekezésben teljesített jól a csapat. A következő napokban támadásban szeretnénk előrelépni, labdabirtoklásnál, az átmeneteknél több mozgásra van szükség az eredményességhez, ebben feltétlenül fejlődnünk kell. Az északírek ellen kissé tétovák voltunk egygólos előnyben, nem tudtunk tíz ember ellen kezdeményezni, ezért nem tudtunk végül megőrizni az előnyünket, de szeretnénk lépésről lépésre javulni ebben a játékelemben is.”

A sajtótájékoztatón Dzsudzsák Balázs a következőket mondta: “A mérkőzésnek más hangulata lesz, mint az előző hazai meccseknek, az üres lelátók miatt picit edzés jellege lesz a találkozónak, ezért alaposan fel kell pörgetnünk magunkat a kezdés előtt. Feröer aligha fog letámadni bennünket, nagyon fontos, hogy kizárjuk a külső körülményeket, és mielőbb megszerezzük az első gólt. Tisztában vagyunk vele, mekkora lehetőség előtt állunk, nagyon sok múlhat ezen a mérkőzésen, ezért a lehető legkomolyabban vesszük a mérkőzést.”

Majd a szövetség honlapján található beszámoló szerint így zárta mondandóját:

Sokan talán gálamérkőzést várnak tőlünk, és szeretnénk is látványos összecsapáson nyerni, de az sem baj, ha végül egyetlen góllal nyerünk, a legfontosabb ugyanis a három pont megszerzése

Ajánlott videó

Olvasói sztorik