Foci

Garancsi elmondta, miért döntöttek Horváth mellett és bocsánatot kért Pintértől

Ahogyan arról kedden beszámoltunk, Horváth Ferenc, a Videoton labdarúgócsapatának korábbi kiváló csatára lett a székesfehérváriak vezetőedzője. A fiatal szakember megbízatása a bajnokság végéig szól a címvédőnél.

Ennek kapcsán közölt egy interjút a vidi.hu Garancsi Istvánnal, a klub tulajdonosával, aki előbb arról beszélt, hogy több szempontból is rendet kellett tenni a klubnál, külön kiemelte Kovács Zoltán sportigazgató munkáját. Ezt követően tért rá az edzőkérdésre. Megjegyezte, hogy olyan szakembert kerestek, aki képes nemzetközi szinten is eredményesen szerepelni a csapattal és közben komoly kapcsolatrendszere is van, mert Paulo Sousa óta nem volt ilyen trénere a Vidinek.

Idény közben komoly külföldi szakembert nem tudtunk Fehérvárra hozni

– mondta Garancsi, és hozzátette: olyan átmeneti megoldást kellett találni, amiben a szakmai munka is rendeződhet, és lehetőség van a további egyeztetésekre. Ebben a helyzetben pedig mindenképpen magyar edzőben gondolkodott.

Honi viszonylatban A és B terve volt a klubnak, előbbibe tartoztak az olyan szakemberek, akik már nyertek bajnoki címet. A jelöltek között volt Pintér Attila is, közel is álltak a megegyezéshez, ám végül ez nem jött össze. Garancsi nem részletezte, pontosan miért nem. Azon meglepődött, hogy a fehérvári szurkolók végig Pintér-ellenes rigmusokat énekeltek a Puskás Akadémia elleni meccsen és elnézést kért a korábbi szövetségi kapitánytól (az MLSZ meg is büntette emiatt a klubot).

A már említett B terv egy fiatal, feltörekvő magyar szakember megbízása volt, ebbe pedig belepasszolt Horváth Ferenc, aki ráadásul kötődik a klubhoz.

Minden szempontot figyelembe véve Horváth Ferenc kinevezését nem érzem kompromisszumos megoldásnak.

Garancsi István elismerte, járt bent a játékosoknál az öltözőben, ahol átbeszélték az elmúlt időszakot. De leszögezte, dolgozott már annyit az üzleti életben és a labdarúgásban is, hogy saját értékrendje szerint hozza meg a döntéseket. Arról pedig szó sem lehetett, hogy Pető Tamás irányítja tovább a csapatot, miközben mellé kinevezik Disztl Lászlót, mivel csak utóbbinak van meg az élvonalhoz szükséges pro licence.

Végül elmondta, mi az elvárás Horváth Ferenccel szemben:

Azt kértük, hogy a bajnokság végére hozza be a Vidit nemzetközi szereplést érő helyre, vagy biztosítsa ezt az együttes számára a Magyar Kupa szerepléssel. Köszönjük, hogy vállalta ezt a nagyon konkrét célokkal, és nagyon konkrét időre szóló megbízást. Mindehhez a bajnokság hátralévő kétharmada még elegendő időt biztosít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik