Foci

NB1: úgy hírlik, a Videotonnál is tojni fognak az MLSZ-re

Lapinformáció szerint a tavalyi bajnok éppen arra készül, hogy kicselezze az MLSZ edzőszerződtetésre vonatkozó előírásait.

Az már egészen biztos, hogy Pintér Attila nem lesz edző a Videotonnál, mivel már a felvetés miatt is tüntettek a szurkolók a hétvégi PFLA elleni bajnokin. A légszalonképesebb kórusban üvöltött mondat tán az volt: “Nem kell a Pintér, Garancsi nem kell a Pintér”.

A találkozó után a játékosok is jelezték a klub tulajdonosának, Garancsi Istvánnak, ők sem gondolják, hogy az válogatott éléről a népharag által egyetlen tétmeccs után leváltott exkapitány lenne a megfelelő megoldás.

Rangadó.hu szerint a Nemzeti Sport keddi információja sem helyes. Szerintük nem a Szigetszentmiklóssal az NB2 hetedik helyén tanyázó egykori Vidi kedvenc, Horváth Ferenc lesz a megoldóképlet, hanem magyaros megoldással kikerülik a vonatkozó szabályokat és marad minden úgy, ahogy most van.

Bernard Casoni edző távozása után ugyanis immár hat forduló óta az a Pető Tamás irányítja a Videoton szakmai munkáját, aki nem rendelkezik UEFA Pro-licenccel, így az MLSZ szabályai szerint nem lehet az NB1-ben vezetőedző és csak ideiglenesen, október 19-ig töltheti be ezt a tisztséget. Ellenben eddigi Pető munkáját dicsérik Fehérváron.

A szaklap úgy értesült, ezért a klub vezetése egyre inkább afelé hajlik, hogy a csapat vezetőedzőjének kinevezik Disztl Lászlót a klub legendáját, aki jelenleg a Videoton második csapatát irányítja. Ő rendelkezik a megfelelő papírokkal – és ez itt a lényeg -, Pető Tamás pedig papíron másodedzőként folytathatja “vezetőedzői” munkáját.

Épp, mint a Vasasnál Szanyó Károly, aki edzést tervez, meccsel, irányít, a játékosok kocsányon csüngő szemekkel isszák szavait, de, mint “vezetőedző” Simon Antal nyilatkozik helyette a meccsek után.

Végül is a szabályok azért vannak, hogy áthágjuk őket. Másképp, nagy pálya, kiskapu…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik