Foci

Ezért verték egymást agyba-főbe a románok

Kiderült, mi volt a nézeteltérés oka a rivális bukaresti csapatok ultrái között.

Előfordul, hogy egy-egy válogatott meccsen a két nemzet legfanatikusabb szurkolói egymásnak esnek, olyat viszont ritkán látni, mint ami pénteken lezajlott a Groupama Arénában. A román szektorban óriási tömegverekedés alakult ki, aminek rohamrendőrök vetettek véget.

30 perccel a magyar-román Eb-selejtező kezdete előtt tört ki a balhé. A Gazeta Sporturilor bukaresti napilap utána járt az ügynek, és kiderítették, mi vezetett a tettlegességig.

A Dinamo Bukarest ultrái nehezen viselték, hogy a Steaua szimpatizánsai nem nemzeti jelképekkel látták el egyenpóloikat, hanem csoportjuk, a Peluza Sud nevét vésték fel rájuk.A szurkolók beszámolói szerint a CFR Cluj drukkerei is csatlakoztak a verekedéshez a Steaua oldalán. A rohamrendőrök hamar a helyszínre érkeztek és a találkozó alatt sorfalat álltak a két tábor között. Két ember szorult orvosi ellátásra.

A Gazeta Sporturilor beszámolójában arról ír, hogy a történteket látva a vérmes magyarok meghunyászkodtak, és inkább nem uszították tovább a románokat. Azért a meccs utáni háborús állapotból nem ez tükröződött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik