Foci

Magyar-román: „Ebben a mérkőzésben ennyi volt benne”

bernd storck,
bernd storck,
A megbízott szövetségi kapitány biztos benne, hogy változtatni kell néhány poszton a hétfői meccsen.

Amint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott péntek este gól nélküli döntetlent játszott Románia ellen az Eb-selejtezők hetedik fordulójában.

A szövetség honlapja idézi Bernd Storck mérkőzés utána nyilatkozatát: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, a román válogatott remek csapat, nekünk pedig nehézségeink voltak az elmúlt napokban, többen sérültek voltak, míg mások keveset játszottak klubcsapataikban, ezért nem voltak a legjobb formában – értékelt a mérkőzés után Bernd Storck. – Szervezetten próbáltunk játszani, ezt jól meg is valósította a csapat, emellett nem vállalhattunk rizikót, mert az ellenfél nagyszerű középpályásokkal rendelkezik, és az esetleges labdavesztések középen nagyon kockázatosak lettek volna, ezért próbáltunk hosszú labdákkal operálni. Elégedett vagyok a játékunkkal, végig a maximumot hozták a játékosok, ebben a mérkőzésben ennyi volt benne. Szerettünk volna gól szerezni, és volt egy-két lehetőségünk is, de a románok is veszélyesek voltak, Király Gábor nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapuban.”

A megbízott szövetségi kapitány elmondta, hogy a lefújás után gratulált a játékosoknak, mert jó meccset játszottak a világranglista hetedik helyén álló válogatott ellen. A német mester hozzátette még, hogy továbbra a második hely a cél, amelyre egy észak-írországi sikerrel közelebb kerülhetünk.

Szót ejtett arról is, hogy kikre számíthat a belfasti összecsapáson: „Holnap derül ki, hogy milyen állapotban vannak a játékosok, és kikre számíthatunk hétfőn, abban viszont biztos vagyok, hogy változtatni kell néhány poszton.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik