Foci

Felejthető meccsen ikszeltünk a románokkal

A magyar labdarúgó-válogatott 34 éve nem győzte le Romániát, ezt a rossz sorozatot szerette volna megtörni az immáron Bernd Storck irányította együttes. A megbízott szövetségi kapitány két csatárral küldte pályára a magyar csapatot, azonban ez nem igazán mutatkozott meg a játékunkban, az első 45 percben egyedül Szalainak volt egy veszélyes lövése, akkor Tatarusanu védett nagyot.

Szalaié volt a legnagyobb magyar helyzet:

 

A második felvonásban kiegyenlített volt a játék eleinte, majd a játékrész második felében már inkább a románok akarata érvényesült. A 79. percben Torje révén volt is veszélyes lövésük, Király mutatott be nagy bravúrt.

Tulajdonképpen ez az egy-egy nagyobb lehetőség volt a 90 perc során, nem is csoda, hogy 0-0 lett a vége, ami a játék képét elnézve igazságosnak mondható. Egyik csapat sem érdemelt győzelmet.

Ennek az eredménynek Észak-Írországban örülhetnek leginkább, mivel ők nyertek a Feröer-szigetek ellen, így a csoport élére ugrottak.

Eredmény – Eb-selejtező, F csoport, 7. forduló

Budapest, Groupama Aréna, 22 ezer 60 néző Játékvezető: Felix Brych (német)

Magyarország – Románia 0-0

Magyarország: Király – Fiola, Kádár, Juhász (Guzmics, 25.), Leandro – Stieber (Priskin, 88.), Elek, Tőzsér, Dzsudzsák – Nikolics (Németh, 70.), Szalai

Románia: Tatarusanu – Papp, Chiriches, Grigore, Rat – Prepelita, Hoban – Popa (Chipciu, 68.), Sanmartean (Budescu, 78.), Torje (Maxim, 90.) – Keserü

Gólszerző:

Sárga lap: Tőzsér (48.), Szalai (63.), Leandro (67.) illetve Popa (21.), Chirices (50.), Keserü (63.), Chipciu (73.)

Piros lap:

FRISSÍTÉS

90+3. PERC: Vége a mérkőzésnek, 0-0.

Két perc a ráadás.

90. PERC: És itt a meccs utolsó cseréje, Maxim be, Torje le.

88. PERC: Stieber-Priskin az utolsó csere nálunk.

85. PERC: Keserü lőtt kapásból, Király nyugodtabban nézte a szituációt, mint én.

81. PERC: Budescu végzett el a szélről szabadrúgást, veszélyesen tekeredett a labda a kapu felé, Király is alászaladt, de végül az alapvonalon túl landolt a laszti.

79. PERC: Király! Torje szerzett labdát, egy csellel elküldött egy védőt szotyiért, majd ballal lőtt, Király piszkálta ki az alsóba tartó labdát.

78. PERC: Sanmartean le, Budescu be.

74. PERC: Ha már lőnek, akkor olyat, mint Chirices, laposan, gyengén, méterekkel a kapu mellé.

73. PERC: Chipciu kapott sárgát buktatásért.

70. PERC: Nem ez volt Nikolics legjobb meccse, le is cseréli őt Storck, Németh kap bizonyítási lehetőséget.

69. PERC: Ezaz! Keserü végezte el a szabadrúgást 17 méterről, de a kapu fölé célzott. Előtte Popa helyett Chipciu állt be.

67. PERC: Íííí, Leandro a tizenhatos előtt nem sokkal rúgta fel Torjét, kapott egy sárgát és veszélyes helyről rúghat szabadrúgást Románia.

62. PERC: Guzmicsot rúgták fel és miközben a védő fájdalmas arccal feküdt a gyepen, közben kakaskodás alakult ki körülötte, tőlünk Dzsudzsák és Szalai voltak a főszereplők. Na, meg Keserü, aki kapott egy sárgát – Szalai is kapott.

És akkor itt a már említett élőkép.

59. PERC: Király és Guzmics nem értették meg egymást, ezt Torje használta ki kis híján.

54. PERC: Ismét Dzsudzsák harcolt ki szabadrúgást és újfent ő ívelte középre, Kádár azonban nem tudta lekezelni a labdát, tisztáztak a román védők.

Ez még az első félidei Szalai lövés:

 

51. PERC: Stieber szerzett labdát, cipelte kicsit, majd mivel senki sem támadta, lőtt, de középre, Tatarusanu simán védett. Pedig négy a négyben támadhattunk.

50. PERC: Dzsudzsák játszotta el a nagy halált, ez szabadrúgást ért és egy sárgát Chiricesnek. A szélső végezte el a pontrúgást, Elek fejese azonban elkerülte a kaput.

49. PERC: Torje tekerte el a labdát a sorfal felett, de Király résen volt, simán védett.

48. PERC: Tőzsér pakolt oda Hoban egy nagyot, kapott érte egy sárgát.

22 ezer 60 a hivatalos nézőszám.

46. PERC: Folytatódott a meccs. Hajrá, magyarok!

Félidőben 0-0 az állás, egyelőre kiegyenlített a játék, a legnagyobb helyzet Szalai nevéhez fűződik. Hamarosan folytatjuk!

45+1. PERC: Dzsudzsáknak volt egy jó beívelése, de magas volt a társnak, majd Stieber beadásánál tisztázott a román védelem. Ezzel pedig véget is ért a félidő.

45. PERC: Egy perc lesz a ráadás.

39. PERC: Egy lecsorgó labdát Stieber szúrt rá kapásból, felpattant egy védőn, Tatarusanu így simán védett.

36. PERC: A meccs eddigi legnagyobb helyzete! Szalai egy pattanás után távolról lőtt, Tatarusanu óriási bravúrt mutatott be, ujjheggyel tolta ki a lasztit. Utána a szöglet már kevésbé volt veszélyes.

35. PERC: Dzsudzsák szabadrúgásból ívelt középre, veszélyes volt, de szabadrúgást ítéltek kifelé.

31. PERC: A baloldalon szövögettünk támadást, Nikolics kapott remek kiugratást, egy igazítás után lőtt, de fölé. Mindenesetre ez egy tetszetős akció volt, ebből kellene több.

27. PERC: Sanmartean gondolt egyet és lőtt távolról – méterekkel mellé.

Fotó: MTI
Eközben a népligeti kivetítőnél Fotó: MTI

25. PERC: Csere, aminek nem örülünk. Juhász már egy ideje sántikált (a meccs korábbi szakaszában megtaposták), nem is tudja folytatni. Guzmics áll be a helyére. Az M4-en azt mondják, a lovaglóizma fájt egész héten, ezért nem tudja folytatni.

22. PERC: Keserü tesztelte takarásból Királyt, ám nem tudta meglepni a magyar kapust. Járt a taps a védésért.

21. PERC: Szépen építettünk fel egy kontrát, de csak a félpályáig jutottunk, Popa ugyanis hátulról akasztotta Eleket. Sárga lapot kapott érte.

16. PERC: Egy bedobás után Stieber gondolt egyet és a jobb szélről középre ívelte a labdát, ám az sajnos Szalainak és Nikolicsnak is magas volt.

13. PERC: Sanmartean tekerte középre a labdát veszélyesen szögletből, de szerencsére nem lett belőle nagy baj.

9. PERC: Királynak kellett tisztáznia a tizenhatoson kívül, de jó ütemben érkezett a rutinos kapus. Sőt, pontosan tette ki a labdát, de Nikolics lesen volt.

8. PERC: Egyelőre sok a pontatlanság mind a két oldalon, így a kapuk még nem forognak veszélyben.

5. PERC: Szalai harcolt ki szabadrúgást, Dzsudzsák vállalkozott lövésre, de méterekkel célt tévesztett. Elsőre veszélyesebbnek tűnt.

2. PERC: Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, Keserü bombázta rá jó 30 méterről, de mellé ment a sistergős löket.

1. PERC: A sárgában játszó románok kezdték a meccset. Piros-fehér-zöldben a magyarok.

Füttykoncert a román himnusz alatt, majd élőkép a Himnusz alatt. Szórványosan a vendégdrukkerek is fütyültek és hátat fordítottak.

Köszöntjük az olvasókat, bő tíz perc múlva kezdődik a mérkőzés! A lelátó már megtelt, a román szurkolók pedig nem bírtak magukkal, volt egy kis balhé. Mint ahogyan nap közben a városban is, erről is írtunk.

Előzetes: A magyar labdarúgó-válogatott ugyan rosszul kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot (hazai vereség az északírek ellen), a folytatásban három győzelmet aratott, illetve játszott két döntetlent. Az egyiket épp az aktuális ellenfél, Románia otthonában.

A F csoportot hat forduló elteltével a 14 pontos Románia vezeti, mögöttük Észak-Írország jön a sorban 13 egységgel, míg a pótselejtezős helyen tanyázó Magyarország 11 pontot szorgoskodott össze eddig. Ebből is látszik, hogy amolyan „hatpontos” meccs lesz ez, egy győzelem esetén pontszámban befognánk a románokat, sőt, az egymás elleni eredmény nekünk kedvezne.

Bernd Storck ebben a felállásban küldi pályára a csapatot: Király – Fiola, Kádár, Juhász, Leandro – Stieber, Elek, Tőzsér, Dzsudzsák – Nikolics, Szalai.

Bővebb beharangozó írásunkat ide kattintva olvashatják el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik