Foci

Juhász Rolandot hosszabb pihenőre küldték

Juhász Rolandot az MTK elleni mérkőzésen „a játékvezető személyére sértő kifejezést használt” – áll az MLSZ-határozatban okként. A válogatott belső védője és edzője Pető Tamás is nehezményezte, hogy túl szigorúan ítélkezett az MTK elleni 1-0-ás vereséggel végződő mérkőzés hajrájában Kassai Viktor és ezzel a sérüléséből éppen visszatérő játékos formáját veszélyeztette a románok elleni derbin.

 

Állítólag nem mondott ő olyan csúnyát. Hogy mit is mondott valójában, hogy mennyire nem mondott csúnyát, az eddig még nem derült ki. Nem is fog, mert még kiderülne, hogy mégis. Megjegyezzük, a magyar játékvezetőket számos kritika éri, sok más mellett két ok miatt mindenképp.

Egyrészt túl jó a fülük. Nem tolerálják a mérkőzés hevében irányukba elhangzó “fűszerezett” kritikát, holott például aki rendszeresen néz nemzetközi labdarúgó mérkőzéseket, az látja, szájról remekül olvashatja, hogy a fuck you, fuck off és ennek olasz, spanyol megfelelője kötőszóként szerepel egy-egy ingerültebb reklamáció során és ilyenkor a spori nem azonnal pirosat ránt elő, mint Juhász esetében, hanem mosolyogva nyugtatgatja a játékost.

Másrészt a magyar játékvezetők kor és rangkórságban szenvednek, értsd, az idősebb és vagy válogatott játékosoknak sokkal többet engednek, tűrnek, mint a fiataloknak. Mondjuk Kassai ítéletével pont cáfolta ezt az állítást, de a kivétel erősíti a szabályt.

Összegzés, lehet jó a játékvezetők füle, de akkor a testület minden tagja következetesen kövesse ezt az elvet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik