Foci

A válogatott is veszített az MTK-Vidin

Juhász Roland, Pető Tamás (Array)
Juhász Roland, Pető Tamás (Array)

Pető Tamás szerint a nemzeti csapat számára fontos lenne, hogy Juhász Roland játékban legyen.

Vasárnap folytatódott a Videoton labdarúgócsapatának mélyrepülése, a bajnoki címvédő ezúttal az MTK otthonában kapott ki, Kanta 81. percben értékesített büntetője döntött a budapestiek javára. Ha mindez nem lenne elég a fehérváriak számára, a mérkőzés hajrájában kiállították Juhász Rolandot, amiért feleselt Kassai Viktor játékvezetővel.

„A mérkőzést összképét nézve szerintem nem érdemeltünk vereséget. Sokat tettünk a győzelemért, de nem tudtunk gólt rúgni – pedig a helyzetek megvoltak, főleg az első félidőben. A jövőkép ennél már csak jobb lehet, nyolc hét elvesztegetett munkáját ilyen rövid idő alatt nem lehet pótolni. A játékosok jelenleg nem tudnak száz százalékos terhelés alatt háromnaponta meccseket játszani. A hatvanadik percig tökéletesen játszottak, de utána már nem volt meg bennük az átütő erő. A büntetőről nem tudok mit mondani, messze voltam az esettől, a játékvezető így látta. Juhász Roland kiállításával viszont szerintem a válogatott is veszített, hiszen fontos lett volna, hogy játékban legyen a románok elleni selejtező előtt” – mondta a lefújás után a vidi.hu-nak Pető Tamás, a Videoton megbízott vezetőedzője.

Juhász Roland egyébként a NSO Tv-nek elárulta, „olyan durvát” nem mondott Kassainak és nem hibáztatja magát a történtek miatt.


Sem Juhász Roland, sem Pető Tamás nem érti, miért állították ki a védőt
Fotó: MTI

László Csaba szerint nem véletlen, hogy nem volt túl látványos az első félidő:

„Egész héten arra készültünk, hogy kicsit altatjuk a Videotont, hogy úgy érezzék, hogy ki kell jönniük és le kell támadniuk minket. Úgy gondolom, ez bejött, nagyjából az történt, amire vártunk. Nagyon sokat gyakoroltuk a pontrúgás elleni védekezést is, egy-két kivételtől eltekintve, ebből sem volt sok helyzete ellenfelünknek. A második játékrészben már gyorsabban, dinamikusabban játszottunk, azt csináltuk, amit szeretünk. Nem túlzok, de volt a gól előtt is két olyan helyzetünk, amit be kellett volna rúgnunk. Már akkor érezni lehetett, hogy a Videoton fölé tudunk nőni, de a 11-es után szerintem már nem volt kérdéses a meccs.” (vidi.hu)

Videó – A találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik