Foci

A Fradi Debrecenben, az Újpest otthon őrizné meg veretlenségét

Nagyerdei Stadion (Array)
Nagyerdei Stadion (Array)

A listavezető, s egyedüliként százszázalékos Ferencváros Debrecenbe látogat a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának rangadóján.

A zöld-fehérek egyelőre megállíthatatlannak tűnnek, ráadásul eddigi öt mérkőzésükön mindössze két gólt kaptak. Thomas Doll együttese sorozatban 25 bajnokin nem talált legyőzőre, legutóbb az előző szezon tizedik fordulójában Diósgyőrben kapott ki.

Kondás Elemér csapata viszont nem kényeztette el szurkolóit a Nagyerdei Stadionban, ugyanis előbb a Puskás Akadémiával szemben veszített pontot a gárda (1-1), majd a Haladás győzött (0-1) a tavaly átadott létesítményben.

Fotó: MTI

A Ferencváros mellett az Újpest rendelkezik a leghosszabb veretlenségi sorozattal az első osztályban: a lila-fehérek tizenkét forduló óta nem szenvedtek vereséget, igaz, legutóbb a Budapest Honvéd ellen csak a 88. percben szerzett góllal tudták kiharcolni a döntetlent. Nebojsa Vignjevic együttese ezúttal azt a Haladás fogadja, amely az előző idény végén a “tűzoltó” Mészöly Géza vezetésével éppen csak elkerülte a kiesést, most azonban kiválóan rajtolt, s a címvédő Videoton, valamint a Debrecen otthonában is győzött már.

A Videoton ezúttal az MTK vendége lesz: a fehérváriak egyetlen győzelemmel szerénykednek a tabella tizedik helyén, ráadásul csütörtökön az Európa Liga selejtező negyedik fordulójának első mérkőzésén 3-0-ra kikaptak a lengyel Lech Poznan otthonában. A lengyelországi mérkőzésen az eddigi másodedző, Pető Tamás irányította az együttest, miután szerdán a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Bernard Casoni vezetőedzővel.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

szombat:
Békéscsaba 1912 Előre – Budapest Honvéd 18.00, v.: Erdős
Puskás Akadémia-Vasas 18.00, v.: Bognár
Paksi FC-Diósgyőri VTK 18.00, v.: Pintér
Újpest FC – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 18.00, v.: Andó-Szabó
DVSC-TEVA – Ferencváros 20.30, v.: Szabó Zs.

vasárnap:
MTK Budapest-Videoton FC 18.00, Illovszky Stadion, v.: Kassai   

Ajánlott videó

Olvasói sztorik