Foci

A Fradi holland, az MTK szerb ellenfelet kapott

EL-sorsolás (Array)
EL-sorsolás (Array)

A Debrecenre montenegrói rivális vár az Európa Liga első selejtezőkörében.

Hétfőn délután az UEFA nyoni székházában kisorsolták a labdarúgó Európa Liga első selejtezőkörének párosításait. Ebben a szakaszban három magyar csapat is érintett volt, de egyedül a DVSC-TEVA várhatta kiemelt helyről a golyóhúzást. A debreceniek végül montenegrói ellenféllel, a Sutjeska együttesével kezdenek, amelyik a második lett a bajnokságban, három pontra lemaradva a Rudartól és megelőze a Buducsnosztot, valamint a Mladosztot.

A Ferencvárosra holland csapat, a Go Ahead Eagles vár. Érdekesség, hogy a gárda a sportszerűsége miatt indulhat az Európa Liga-selejtezőben, amúgy kiesett az élvonalból.

Az MTK a szerb Vojvodina ellen meccsel, amelyik a negyedik helyen zárta az előző idényben hazája bajnokságát.

A kupagyőztes zöld-fehérek idegenben, míg a bajnoki bronzérmes kék-fehérek és a bajnoki negyedik hajdúságiak hazai pályán kezdenek. Az első mérkőzéseket július 2-án (jövő csütörtökön), a visszavágókat egy héttel később rendezik.


Fotó: uefa.com

Vége az élő tudósításnak.

13.10: Az MTK a szerb Vojvodinával meccsel, a fővárosiak is otthon kezdenek!

13.09: A Ferencváros a holland Go Ahead Eagles ellen lép pályára!

13.09: Na, ez gyorsan megy, a Loki ellenfelét már tudjuk is, a montenegrói Sutjeska ellen kezdenek hazai pályán a hajdúságiak!

13.05: Érdekesség, összesen 102 csapat (!) érdekelt az EL első selejtezőkörében.

13.02: Mint mindig, most is Gianni Infantino ismerteti a részleteket. Kicsit várni kell majd a magyar csapatokra, az MTK kezd majd a 4. csoportban, a DVSC-TEVA lesz a következő az ötödikben, majd a nyolcadik körben jön a Ferencváros.

Előzmények: Három magyar focicsapat is érdekelt az Európa Liga első selejtezőkörének sorsolásán, ugyanakkor egyedül a DVSC-TEVA várja kiemeltként a hétfőn 13 órakor kezdődő golyóhúzást. A debreceniek ennek megfelelően lényegében csak olyan ellenfelet kaphatnak, akik ellen ők számítanak esélyesnek, bár vélhetően Kondás Elemérék kihagynának egy esetleges kazah túrát.

A Ferencváros és az MTK beleszaladhat keményebb ellenfélbe is: előbbi a svéd AIK-val, vagy a holland Go Ahead Eaglesszel, utóbbi a svéd Elfsborggal, vagy a dán Bröndbyvel kerülhetnek össze. Persze ennél kedvezőbb forgatókönyvek is léteznek.

A magyar csapatok lehetséges ellenfelei:

DVSC: FK Sutjeska (monetengrói), FC Ordabasy Shymkent (kazah) , JK Sillamäe Kalev (észt), FK Atlantas Klaipėda (litván) , Balzan FC (máltai)

FTC: AIK Solna (svéd), Go Ahead Eagles (holland), İnter Bakı PİK (azeri) , KR Reykjavík (izlandi), HB Tórshavn (feröeri)

MTK: IF Elfsborg (svéd) , Bröndby IF (dán), Saint Patrick’s Athletic FC (ír) , Linfield FC (északír), FK Vojvodina (szerb)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik