Foci

Jelen állás szerint Eb-résztvevők vagyunk

válogatott (Array)
válogatott (Array)

A selejtezőcsoportok legjobb harmadik helyezettje pótselejtező nélkül jut ki a kontinensviadalra.

Mint ismert, a csoportok első és második pozícióban végző együttesei automatikusan kvalifikálnak a 24 csapatos franciaországi Európa-bajnokságra, a harmadikok pedig rájátszásban vívhatják ki a szereplést.

De. Mivel egyenes kieséses rendszerben zajlik majd a pótselejtező, nyolc válogatott játszik majd oda-visszavágós párharcot, az addig legjobban teljesítő gárda pedig túlóra nélkül kijut a Eb-re.

Hat forduló után Magyarország vezet tíz ponttal, minket a skótok követnek nyolc, majd Hollandia, Oroszország, Norvégia és Albánia egyaránt hét egységgel. Az albánok úgy harmadikok hotlversenyben, hogy még csak négy összecsapáson vannak túl.

 Fotó: MTI

A rangsorban nem számít a csoportutolsó elleni eredmény – a mi esetünkben a görögökkel játszott döntetlen -, mert az I jelű csoportban csak öt csapat van.

Nagyot fordulna a helyzet, ha a finnek végeznének a tabella legalján, hisz akkor a két győzelmünk semmissé válna ebben az összevetésben. 

Persze egy esetleges románok elleni győzelem és az előrelépés mindent megváltoztathatna, hisz nem kellene számolgatnunk, de mindenesetre jó észben tartani, hogy akár a harmadik helyről is pótselejtező nélkül lehetünk ott az Eb-n.

A harmadik helyezettek listája hat forduló után:

1. Magyarország 10 pont
2. Skócia 8 pont
3. Hollandia 7 pont
4. Oroszország 7 pont
5. Albánia 7 pont
6. Norvégia 7 pont
7. Szlovénia 6 pont
8. Ukrajna 6 pont
9. Izrael 6 pont 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik