Foci

Dárdai: Nyerni akarunk Finnországban, és ezt fontos kimondani

válogatott (Array)
válogatott (Array)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a litvánok és finnek elleni soron következő meccsekről nyilatkozott.

A pénteki, litvánok elleni barátságos mérkőzést megelőző sajtótájékoztatót már a találkozó helyszínén, a Nagyerdei Stadionban tartotta meg Dárdai Pál szövetségi kapitány. A szakvezető ismét leszögezte: könnyen előfordulhat, hogy a játékosok a szokásosnál fáradtabbak lesznek a találkozón, de így is sok fontos tapasztalatot lehet majd leszűrni a csapat teljesítményéből – írja az mlsz.hu.

“Jó hozzáállást várok, ugyanúgy, ahogy a tegnapi és a tegnapelőtti edzésen” – mondta Dárdai Pál. “A srácok keményen dolgoztak az elmúlt napokban, ezért lehet, hogy nem lesznek igazán frissek, de ezt a hetet feláldoztuk erre. Eltervezett cseréink lesznek, ugyanúgy, mint ősszel az oroszok ellen, és mind a hat cserelehetőséget ki fogjuk használni. Az a fontos, hogy jó ritmusban, jó hozzáállással futballozzunk, az eredmény ehhez képest másodlagos lesz. Bízom a jó közönségben, és abban, hogy hajtani fognak a játékosok a nekik jutó időben. A mérkőzés után a kerettagok kapnak még némi terhelést, majd hazamehetnek pihenni egyet, és jövő hét elejétől jön az éles történet.”


Fotó: MTI

Dárdai Pál hozzátette: a görögök ellen is edzőmérkőzéssel készült a csapat (akkor a Ferencváros volt az ellenfél), most egy nagyobb feladat vár a játékosokra, de a cél ugyanaz, mint a tavasszal volt, vagyis javítani a csapatjátékon a tétmérkőzés előtt. 

“Az a célunk, hogy minél jobb esélyekkel mehessünk Finnországba, ahol – és ezt fontos kimondani – nyerni akarunk. A litvánok ellen a hozzáállás, a mentalitás lesz a legfontosabb, az elmúlt napokban gyakoroltakat szeretném viszontlátni a mérkőzésen. Két hét alatt több taktikai elemet be lehet gyakorolni, a hosszabb közös felkészülés végére, reményeim szerint, nem leszünk olyan kiszámíthatóak, mint most. Aki megnézte az eddigi mérkőzéseinket, látta a játékunkban a szervezettséget, erre szeretnénk építeni, ugyanakkor a litvánok ellen meg fogjuk próbálni feljebb tolni a csapatot, előrefelé védekezni, és majd kiderül, érdemes-e ezzel próbálkozni, vagy nem. Ha nem lesz teljesen stabil a játékunk, Finnországban nem fogok kockáztatni, mert ott már célfocit játszunk, és egyedül a győzelem fontos” – tette hozzá Dárdai Pál. 

 Fotó: mlsz.hu

A kapitány elmondta: Juhász Roland játéka továbbra is kérdéses, a kerethez a napokban csatlakozó Stieber Zoltán és Simon Krisztián viszont jó állapotban érkezett meg, rájuk számíthat pénteken a szakmai stáb.

A sajtótájékoztatón Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya is részt vett, és újságírói kérdésre azt felelte: plusz motivációt jelent számára, hogy ismét “hazai városban, hazai közönség” előtt játszhat. 

“Úgy érzem, minden adott ahhoz, hogy egy hangulatos, jó mérkőzést játsszunk, bízom benne, hogy minél többen kilátogatnak a mérkőzésre. Az elmúlt napok edzései jó hangulatban teltek, még akkor is, ha minden gyakorlás után meglehetősen fáradtan mehettek haza a játékosok” – fogalmazott a csapatkapitány. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik