Foci

Közröhej tárgya az Újpest

UTE (Array)
UTE (Array)

Bármilyen hihetetlen, hirdetés útján szeretne "Elit Akadémiát" szervezni az Újpest FC. Nem, nem a meglévő UTE, hanem a belga tulajdonos.

A napokban számoltunk be arról, hogy az Újpest FC közvetlen utánpótlását biztosító UTE U17-es csapata kiesett az első osztályból, ezzel magával rántotta az U21-eseket is. Az UTE Labdarúgó Szakosztály az anyaklub égisze alatt, Trakperger Árpád vezetésével, de az Újpest FC-től gazdaságilag teljesen függetlenül érte el ezt a kudarcot.

Az UTE utánpótlása nem a legacélosabb
Forrás: facebook.com

Ellenben azt sem szabad tőlük elvitatni, hogy évtizedek óta az UTE (korábban Újpesti Dózsa) biztosítja az Újpest FC (korábban UTE, előtte Újpesti Dózsa) utánpótlását, így a nagycsapatnak eddig csak az NB1-es csapatra kellett fókuszálnia.

Most vagy a kiesés, vagy egyéb okok miatt, de Roderick Duchatelet belga tulajdonos úgy döntött, hirtelenjében “megnyitja a kapuit az Újpest FC Elit Akadémiának.”

Nyilván ezért jelentette meg a klub honlapján a fenti közleményt, amelyben ha hiszik, ha nem azt hirdeti, június 11-21 között, azaz tíz nap alatt szeretnének annyi 19 éven aluli labdarúgót összefogni innen-onnan, hogy képesek legyenek egy második csapatot elindítani az MLSZ által szervezett versenyrendszerben.

Lefordítva magyarra: az Újpest, az egyik legpatinásabb, legdicsőbb múlttal rendelkező magyar labdarúgóklub hirdetés útján keres olyan 18-19 éves labdarúgókat, akik nyilván máshol vagy tudás, vagy képesség, vagy akarati hiányosságok miatt nem férnek be a csapatba, ezért megpróbálnák máshol.

Hogy ez a csapat (vagy csapatok?) mitől lesz hirtelenjében “Elit” és “Akadémia” ezek után talán nem is érdemes feszegetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik