rendor-telefonal(210x140).jpg (Array)
Foci sport

Játékvezetőt vert egy miskolci focista

A Miskolci Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indított nyomozást azzal a 17 éves fiatalemberrel és szüleivel szemben.

Edelényi Rendőrkapitányság három járőre május 24-én a Perkupa-Zádorfalva labdarúgó mérkőzésen történtek kapcsán, bűncselekmény gyanúja miatt akarta előállítani a hazai csapat 17 éves játékosát, aki a meccsen egy számára sérelmes bírói döntés miatt tettlegesen vett elégtételt a játékvezetőn.

Miután a rendőrök a fiatalember lakásához érkeztek és közölték vele az intézkedés célját, az udvaron tartózkodó szülők fenyegetőzve, szitkozódva adták tudtukra, hogy álláspontjuk szerint a fiú jobb helyen van otthon, nem engedik, hogy a rendőrök elvigyék.

A kialakult helyzetre tekintettel az intézkedő rendőrök többször határozottan felszólították a szülőket, illetve az időközben a helyszínen összegyűlt környékbeli lakókat, hogy ne akadályozzák az intézkedést, azonban ennek ellenére a fiatalember édesanyja az egyik rendőrt megragadta és behúzta őt a kialakult csoportosulás tagjai közé, ahonnan kollégáinak csak könnygázspray alkalmazásával sikerült kiszabadítaniuk.

Ekkor a már említett fiatalember felkapta az udvaron lévő kerékpárt és azt az egyik intézkedő rendőrhöz vágta, aki ennek következtében a földre esett, ahol apa és fia együttesen elkezdték rugdosni, ütlegelni, kollégáinak őt is csak kényszerítő eszköz alkalmazása árán sikerült a bántalmazók közeléből elhúzniuk, miközben az összegyűlt tömegből többen őket is ruházatuknál fogva rángatták.

A rendőrök felmérték, hogy intézkedésüket biztonságosan az adott helyzetben befejezni nem tudják, ezért közülük ketten a szolgálati lőfegyverüket elővették, kibiztosították, miközben harmadik társuk rádión erősítést kért. A fegyverek látványára az agresszív magatartást tanúsító személyek egy rövid időre megtorpantak, a rendőrök ezt kihasználva a szolgálati gépkocsijukhoz hátráltak, majd szolgálati felszerelésük egy részét is hátrahagyva az erősítés megérkezéséig elhagyták a helyszínt.

Az intézkedésben résztvevő rendőrök egyike súlyos, 8 napon túl gyógyuló sípcsonttörést, kollégája könnyebb sérüléseket szenvedett, míg a harmadik rendőr, egy nő nem sérült meg. A nyomozó ügyészség a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalembert és szüleit őrizetbe vette, gyanúsítottként hallgatta ki őket, és indítványt tesz előzetes letartóztatásuk elrendelésére a bíróságnak. A bűncselekmény esetleges további elkövetői kilétének megállapítása a nyomozás feladata. Miskolc, 2015. május 26. napján dr. Miskolci László főügyész

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.