Foci

Már a várost is elhagyta a Győri ETO kapusa

lubos-kamenar(960x640).jpg (Array)
lubos-kamenar(960x640).jpg (Array)

A csődbe jutott győri klub négy havi bérrel tartozik játékosainak. A csapat kapusa már nincs is a városban.

Ahogy arról korábban írtunk, biztossá vált, a Győri ETO a Quaestor-csőd után jövőre biztos nem az lesz tagja az élvonalnak, ilyen legutóbb 55 évvel ezelőtt fordult elő.

A klub kasszájából gyorsan, alig három-négy héttel a csőd után elfogyott minden pénz, így nem csoda, hogy az ETO nem tudja kifizetni a labdarógúit. A kialakult helyzetről a kapus, Lubos Kamenár mesélt egy szlovák lapnak.

 Fotó: MTI

“Az ETO-val volt még egyéves szerződésem, de Győrben már befejeződött a karrierem. A tulajdonos börtönben van, nem tudjuk, mi lesz a sorsa. Azt tudjuk, hogy kirobbant valami pénzügyi botrány pár hónapja, ami érintette az eddigi tulajdonost is. Napról napra sokasodtak a problémák, de sokáig nem is volt igazán fogalmunk arról, hogy mi történik körülöttünk. A legrosszabb az volt, hogy eltelt vagy két hónap, de még senki nem mondta el nekünk mélyebben a klubnál, mi is történik valójában körülöttünk. Nem csoda, hogy óriási volt a bizonytalanság” – mondta.

Hozzátette, a labdarúgók ügyvéd segítségével szeretnének hozzájutni az elmaradt pénzekhez.

“Az idei évből négy hónapnyi fizetést nem kaptam meg eddig, és így vannak ezzel a játékostársak is. Éppen ezért döntöttünk közösen arról, hogy közösen kérjük a felmondást. Ezáltal szabadon igazolható lesz mindenki, és átigazolási díj nélkül távozhatunk. A keret ettől függetlenül úgy tervezi, hogy a szezont végigjátssza. A játékosokat egy ügyvéd képviseli egyébként, aki azért dolgozik, hogy minden járandóságot megkapjunk” – nyilatkozta a kapus.

A hálóőr egyébként már nincs Győrben, külön készül a folytatásra és az új igazolásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik