Foci

Őrült madridi derbi, minimális előnyben a Juve

real madrid (real madrid)
real madrid (real madrid)

A Real és az Atlético Madrid összecsapása elképesztő izgalmakat hozott.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek slágermeccse a tavalyi finálé visszavágója, az Atlético és a Real Madrid párharca lett, főleg úgy, hogy a Matracosok az elmúlt hetekben nem villogtak úgy, mint korábban, míg a Blancók most kezdenek visszatérni a bajnoki arany felé vezető útra.

A két csapat parádés mérkőzést vívott, a Real akár már az első 45 percben eldönthette volna nemcsak ezt az adott mérkőzést, hanem a teljes párharcot is, hiszen legalább 6-7 gólhelyzetük volt – Bale már a 3. percben 100 százalékos ziccert rontott -, de Jan Oblak földöntúli teljesítménnyel minden felé tartó labdát megfogott.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A szünet után annyiban változott a játék képe, hogy az Atlético is egyre több helyzetet dolgozott ki, ám a látványos foci helyét átvette a birkózás és a temérdek szabálytalanság – így szakadt fel Mario Mandzukic szemöldöke is -, a szerb bíró, Milorad Mazic pedig hiába akarta kézven tartani az indulatokat, nem sikerült neki, a játékosok már-már megalázóan viselkedtek vele.

A hajrában aztán a hazaiak domináltak, sokszor csak a szerencse mentette meg a Realt a góltól, de végül mindkét kapu érintetlen maradt.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Torinóban viszont született gól, igaz csak egy, de azt pont a Juventus szerezte: a Monaco elleni meccset Arturo Vidal 57. percben értékesített büntetője döntötte el.

A Zebrák egyébként jóval többet birtokolták a labdát, de a helyzetek alapján kiegyensúlyozott csata zajlott a gyepen. A Monaco helyzete nem reménytelen, hazai pályán bárkire veszélyesek lehetnek, így a Juventus nem dőlhet még hátra.

Eredmények – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Atlético Madrid (spanyol)-Real Madrid (spanyol) 0-0
   
Juventus (olasz)-AS Monaco (francia) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Vidal (57. – büntetőből)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik