Foci

Garancsi: Szükség van az ultrákra, de kerítésen belül

Garancsi István (garancsi istván, )
Garancsi István (garancsi istván, )

Hiába nyert 7-0-ra a Videoton, a klubtulajdonos öröme nem felhőtlen.

Vasárnap este, a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának zárómérkőzésén a bajnoki címre törő Videoton labdarúgócsapata valósággal kiütötte az első félidőben emberhátrányba kerülő Haladást, a székesfehérváriak 7-0-ra nyerték meg az összecsapást. A fehérvári ultracsoport, a Red Blue Devils ugyanakkor nem a stadionon belül, hanem a kerítésen kívülről buzdította a csapatot, a játékosok pedig a lefújás után kimentek megköszönni a szurkolást.


Fotó: vidi.hu

Ez nem tetszett Garancsi Istvánnak, aki a vidi.hu-nak nyilatkozva azt mondta, aki szerint nem része egy futballmérkőzésnek a stadion mellé szervezett szurkolás.

„Értem én, hogy az ultrák fel akarják hívni magukra a figyelmet, és az általuk sérelmezett adminisztráció miatt megosztani a szurkolótábort. A játékosaink a lefújás után ki is mentek hozzájuk a parkoló kerítéséhez megköszönni a buzdítást, és kidobálták nekik a mezüket. Én viszont úgy látom, mindenek előtt azoknak a szurkolóknak, családoknak, gyerekeknek kellett volna megköszönni a támogatást, akik a lelátókon szurkoltak. Klubtulajdonosként egyértelműen azon az állásponton vagyok, hogy aki szurkolásával valóban támogatni akarja a csapatot, jöjjön be a stadionon belülre. A meccseknek, a játékosoknak, a szurkolásnak, az ünneplésnek egyaránt a stadionon belül van a helyük. A mi célunk egyértelműen az, hogy jó hangulatban, kulturált körülmények között együtt örülhessünk a sikereknek!” – mondta Garancsi.

Ami biztosnak tűnik, hogy a játékosok többet nem mehetnek ki hasonló esetben a kerítéshez, „ennél sokkal felelősségteljesebben” kell viselkedniük a tulajdonos szerint.

„A klub, ahogy az elmúlt években, most is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legkulturáltabb, legszínvonalasabb körülményeket biztosítsa minden olyan szurkoló részére, aki kilátogat a stadionba, együtt örül, vagy olykor együtt szomorkodik a csapattal, velünk éli meg az érzelmek viharát a meccseken. Ezúton is köszönjük a megingathatatlan támogatásukat, lelkesedésüket. A jövőben is azon leszünk, hogy olyan maradandó élményeket tudjunk számukra nyújtani, mint a vasárnapi diadal volt. És nagyon sajnálom, hogy voltak, akik megfosztották magukat ettől az élménytől. A labdarúgásnak egyértelműen szüksége van az olyan szervezett szurkolói csoportokra, mint az RBD. De a kapukon belül” – így Garancsi, aki abban bízik, hogy az ultrák visszatérnek a stadionon belülre és „fantasztikus koreográfiákkal” emelik a hangulatot.

Vasárnap rendezték a Ferencváros és az Újpest rangadóját is, a szervezett szurkolói csoportok viszont távolmaradtak. A zöld-fehér szimpatizánsok a Népligetnél, a IV. kerületiek Újpest főterén nézték a meccset.

Videó – Fehérvári szurkolók a kerítésen kívül (forrás: Ultras Liberi):

Ajánlott videó

Olvasói sztorik